Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nie po to sie kupuje 15mpix żeby zmniejszać do ...rozmiaru. Może zmniejszysz do 6 mpix, bedzie jeszcze lepiej, naprawdę 300D/10D wtedy wymięka.
    Widzisz tylko że mnie słabo interesuje co "się robi" tylko co ja z tym mogę zrobić. A ja zwykle zmniejszam. Bardzo rzadko wykorzystuję pełną rozdzielczość (a nie mam 15 mpx). Jak będę jej potrzebował to kupię 5D mkII. Ja uważam że Canon dał te 15 mpx ewidentnie z powodów marketingowych i nie mam co do tego wątpliwości. Ale to czy ktoś ma na tyle doświadczenia żeby wiedzieć czy i jak to wykorzystać to już zupełnie inna sprawa.

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nikt tu nie mówi, że źle, tylko że GORZEJ od poprzedników i konkurentów. A gdzie wypada gorzej: w DR, szumach i w "per pixel sharpness" - to ostatnie można tłumaczyć brakiem wymaganej rozdzielczości optyki, ale trzeba było pakować tyle pikseli?
    Oczywiście można wyrywać zdania z kontekstu i się do nich odnosić tylko wtedy dla mnie dyskusja traci sens. A powtarzanie po raz wtóry tego samego też się mija z celem.

BTW: tak w kwestii ścisłości - na tych wykresach szumów z dpr wcale nie wygląda gorzej niż konkurenci.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 31-10-2008 o 14:23
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów