Cytat Zamieszczone przez maurycyj Zobacz posta
wielkość matrycy IMO nie powinno stanowić granicy profi/konsument.
na pewno oprócz oferowanych funkcji o tym decydują dwa czynniki: jakośc obrazka oraz cena. Oba determinują FF do bycia profi. To bardzo proste.

APS-C bo co z profi strzelającymi ptaszki? Mają latać po moczarach z 450D?
ja latam za ptaszkami po moczarach z 40D i jest to sprzęt przekraczający oferowanymi funkcjami moją zdolność do ich wykorzystania w pełni. Choć mam ochotę na 50D, to czekam na FF właśnie dlatego, żeby móc pożegnać się z cropem bez bólu.

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
Stąd taka frustracja niektórych że nowe modele dostają masę zbędnych funkcji zamiast kilku prostych, użytecznych których się od paru lat nie można doprosić np. guzik MLU, AutoISO, zamiana roli kółek w trybie 'M' itp.
i ja ją rozumiem, ale trzeba też przyznać, że nigdy przenigdy Canon nie oferował takiej funkcji jak MLU. Taka "filozofia" interfejsu. Nie musi się podobać, ale jest konsekwentna od lat i wiadomo było w co się człek ładował. Podobnie jak Ferrari nie zrobi nigdy samochodu kombi, choćby nie wiem jak mocno naciskała konkurencja

Jedyne co dziwi to że większość robiona na "ostrych" przysłonach za wyjątkiem 100/2.8. Zobaczymy co pokaże 50D z jasnymi stałkami na pełnej dziurze.
ja nie wiem dlaczego, choć może i wiem sądzę, ze pozostałe sample to z tego nowego kitowego szkiełka. I jeśli tak jest, to kurna jest to niezły kawałek plastiku! EDIT: pomyłka, nie odczytałem podpisów i pomyliłem F#