Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
Frustracja. Canon sobie zwyczajnie zakpił z użytkowników. Pseudo AutoISO to była podstawowa wada 40D wymieniana zaraz po wyświetlaczu. (.....)
Dla mnie wogóle mogło by tego nie być więc nie rozpatruje tego aż tak kategorycznie. Tak samo jak niektórzy uważają że LV to zbędny bajer, a ja praktycznie zdjęcia krajobrazowe zacząłem robić wyłącznie w tym trybie. I uważam, że jest to fantastyczne rozwiązanie. Przypomniały mi się zupełnie czasy Psix-a z dużą matówką.

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
Ja Ciebie doskonale rozumię ale niestety możemy tylko ponarzekać. Marketing robi swoje ,niestety nie decydują o sprzedaży inżynierowie tylko grupa patałachów co widzi w oczach tylko $, proste. Mnie tylko ciekawi jak reagują na te nasze wypowiedzi ludzie którzy bezpośrednio siedzą w Canonie bo nie wątpliwe tacy tu są.
Tylko dzięki tej grupie "patałachów" masz te wszystkie zabawki.
Sądzę że jedni reagują śmiechem jak czytają coś takiego, inni zdziwieniem do jakiego stopnia niektórzy ludzie nie rozumieją współczesnego rynku i jego wymogów.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
Tak jest w 40D (i pewnie też w 50D), w pozostałych (450D, 1000D) można ustawiać AF bez opuszczania lustra, a w 1D(s) Mk III tylko ręcznie.
Ale trzeba spytać wyjadaczy, czy potrzebują AF do krajobrazów mając podgląd z możliwością powiększania obrazu...
Nie uważam się za wyjadacza ale mnie się przydaje.