Strona 60 z 109 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Już teraz można 50-ke kupić za 3600pln, jeżeli cena będzie przez pierwszy miesiąc spadać podobnie jak rok temu w przypadku 40D to do końca roku będzie poniżej 3k .
    obawiam się, że podane wcześniej przeze mnie 3,3 do końca roku, to zbyt optymistyczne założenie. Przede wszystkim należy wziąć pod uwagę, że waluta się już nie umacnia. Jeżeli dobrze pamiętam, to w zeszłym roku o tej porze EUR był ok. 3,8, a dwa miesiące temu ok 3,2. Przy stałej cenie w EUR różnica w PLN jest kolosalna. Kolejną sprawą jest cena 40d. Ile by musiało kosztować, jeżeli do końca roku 50d spadło by poniżej 3 k?
    Uważam Matsil, że takie spadki o których piszesz nie są realne na tak krótką metę (oczywiście wolę Twój scenariusz).
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

To jest nieistotne o ile i kiedy spadnie cena 50D ;-) Póki co i tak pewnie zostanie na dłuższą metę, że połowę ceny 40D trzeba dołożyć do 50D i pytanie, czy to się opłaca
    Ja nadal bardzo mocno rozważam zakup 40D bo w porównaniu do 20D to i LCD lepszy, i AF o niebo lepszy i wizjer itd.
    Z niecierpliwością czekam i czytam wszystko co jest na temat 50D vs 40D vs 20D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie AutoISO w 50d

Do posiadaczy 50d pytanie o sposób działania AutoISO w trybie Av:

z dokumentacji wynika, że wtedy ISO może zmieniać się w przedziale 100-1600; ponieważ nie ma możliwości samodzielnego określenia max. czasu migawki, to domyślam się, że ustawiane jest takie ISO, aby ten czas był nie dłuższy niż 1 / ( f* crop); czyli np. dla szkła 200mm nie dłużej niż 1/320 sekundy;

i teraz pytanie: czy tak działające AutoISO uwzględnia w jakiś sposób jeszcze fakt włączenia stabilizacji IS w szkle?
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 30-09-2008 o 08:05

noone
    Guest

Domyślnie

ktoś wcześniej wspomniał o tym że szybciej się cashbacka można spodziewać niż spadku ceny na 50d...wie ktoś coś może o tym?? jest szansa że to ruszy ??

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noone Zobacz posta
    ktoś wcześniej wspomniał o tym że szybciej się cashbacka można spodziewać niż spadku ceny na 50d...wie ktoś coś może o tym?? jest szansa że to ruszy ??
    www.wrozka.pl
    Myślisz że tu wszyscy w Canonie pracują?

noone
    Guest

Domyślnie

nie, ale wy w temacie siedzicie już pewnie kilka lat a ja dopiero sie przymierzam.
    Do wróżki to se sam idź, jak znasz te takie strony to może byś się podzielił wrażeniami i może ty akurat wiesz coś więcej

Pełne uzależnienie

Domyślnie Instrukcja obsługi

Szukałem, ale nie znalazłem w wątku: http://gdlp01.c-wss.com/gds/1/030000...os50d-h-en.pdf
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał Awatar Lodek
    Miasto
    Chrzanów, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    Ja nadal bardzo mocno rozważam zakup 40D bo w porównaniu do 20D to i LCD lepszy

hehe może większy ale nie lepszy
    Czarna skrzynka firmy C

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

eeee, to już przesada, w 20D jest 118k pikseli a w 30D 40D 230k pikseli i dużo większe kąty patrzenia więc to już przesada mówić że 40D ma większy ale nie lepszy LCD. Wiem że do wielkości ma za mało pikseli, ale i tak jest większy, więcej piksli , większe kąty, dla mnie różnica jest znaczna. Niestety nie miałem jeszcze okazji organoleptycznie porównać LCD 40D vs 50D więc słucham wypowiedzi innych ale chyba przestanę skoro dla niektórych LCD 40D nie jest lepsze od LCD 20D.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cóż w niektórych sytuacjach jedyne co daje się stwierdzić na LCD w 40D to czy zdjęcie zostało zrobione - nic więcej .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 60 z 109 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów