Wie ktoś może, czy 50D odziedziczył silent mode 1 i 2?
Czy ja dobrze widzę że sample z ISO12800 zostały przemielone przez NeatImage?
Ale i tak jest chyba nieźle..
Chciałbym się odnieść do zachwytów nad af micro-adjustment. Lepsze to niż nic, ale nie za bardzo pomocne - przynajmniej w 1d III - oferuje możliwość ingerencji w bardzo niedużym zakresie.
No i telewizor o takiej rozdzielczości jest nie do przecenienia. Praca na 3" 230000 px czy coś w 1d III nie należy do przyjemności. Może będzie można ocenić ostrość zdjęć.
Co prawda nie wiem, ale nie przeceniaj tej funkcji![]()
a ty nie bagatelizuj. Świetna funkcja jeśli fotografuję płochliwe ptaki na bardzo małych odległościach (np 5 metrów). Jedynym mankamentem w 40D jest brak kontrastowego AF i żeby nie klapać lustrem trzeba ostrzyć ręcznie na powiększeniu LV. Ostrzenie dawało się zrobić dobrze, ale przy powiększeniu traciłem kontrolę kadru przy poruszającym się obiekcie. 50D na szczęście to poprawili. Świetna funkcja.
tak korzystam. I działa. Przynajmniej u mnie.
www.jakubszyma.pl
Kubaman, to dobrze - bez ironii. Tak jak napisałem uważam, że nie należy jednak przeceniać tej funkcji. Lepiej się przyjemnie zaskoczyć, niż nieprzyjemnie zawieść.
Pozdrawiam!
To troche zabawy z tym jest?
A co sie tyczy ploszenia zwierza z bliska to ja dzis sploszylem ptaka z ok 4 m samym pikniecem potwierdzenia ustwienia ostrosc.
Zeby wyciszyc prace aparatu uzwam pokrowca specialnie uszytego przez jakas firme na body canona, szkoda ze jest to na analogowe lustrzaniki i te bez wbudowanych lamp, ale udaje sie z tego korzystac na 20D i 40D.