Strona 41 z 109 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ewg, mam nadzieję, ze gdybym jednak zdania nie zmienił to nie dostałbym bejsbolem w jakimś przejściu podziemnym.. Uwaga: Każdy wyraża jedynie swoje zdanie. Dokładnie takie same opinie były po prezentacji 40D, ile krytyki i ile niezadowolenia. 90% płaczących sobie tej puszki nie kupiło i nawet nie miało zamiaru kupić. Ja kupiłem i 20D/30D chowają się przy tym aparacie. I tyle. Zero filozofowania, sama praktyka. 50D wydaje się być jeszcze lepszym aparatem i jeśli opchnę w rodzinie 40D to go sobie kupię na pewno. Mnie pewnie brakuje tych umiejętności, które mają prawie wszyscy piszący w sieci, bo mnie 40D poza kilkoma poprawionymi w 50D parametrami wystarcza do zabawy i pracy z nawiązką.

Przy okazji: czyżby sample na dpreview nie spodobały się samemu Canonowi?

Update: we've just been informed that contrary to our original understanding, this is actually not a final production camera, so please consider these samples as 'pre-production' Beta quality.
    No coś jest na rzeczy 8).
    Co do tego że krytykować jest bardzo łatwo i kij się praktycznie zawsze znajdzie to nic nowego. Ważne jaka będzie rzeczywistość, a nie czy ktoś mniej lub bardziej niezrozumiale (wg. mnie ewg osiągnął tu szczyty ) wyrazi swoją dezaprobatę. Ta na forach aż kipi. I powoli dochodzę do wniosku (także po kupieniu 40D), że czytanie for w celu zdobycia wiedzy o sprzęcie to czysta starata czasu.

BTW: jak czytam nagłówki z forum Nikona to nigdy bym nie wziął aparatu tej firmy do ręki - po takiej rekomendacji. Nie jest to pocieszenie - raczej smutna konstatacja.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-09-2008 o 19:34
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Dpreview kocha Canona jak łoptycy Alfioka

W recenzji 50/1.4 są 2 nowe sample z 50D. Lepsze sample
    100 (0031, nr 14) i 1600 (0294, nr 15).
    Powiem tak: dpreview nie cierpi Canona, sample ukazują 50D w zupełnie innym świetle.
    Tym razem nawet przepalili 1600... pewnie po krytyce szumy miały wyjść mniejsze.
    Oj stary, głupi Phil...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał

Domyślnie

ja rozumiem, że można mieć różne opinie, ale jak można mieć opinię, że zdjęcia podpisane np. "Canon EF 70-300mm F4-5.6 IS USM" "to z tego nowego kitowego szkiełka. I jeśli tak jest, to kurna jest to niezły kawałek plastiku!" - to mi się trochę w pale nie mieści, przyznam.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Masakra . f/5.6 w tym obiektywie to przecież żyletka w całym kadrze, a tutaj to jakieś mydełko. Chyba AF lekko przestrzelił na BF a do tego doszło odszumianie w puszce na ISO1600.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Ostrość lepsza na brzegach niż w centrum kadru? Chyba jednak AF poszedł za daleko...
    .

Miasto
    Kraków

Domyślnie

koleś na dpreview zrobił postprocess tego jpega z ISO 6400
    http://www.pbase.com/carlk/image/102494286/original.jpg

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Przy okazji: czyżby sample na dpreview nie spodobały się samemu Canonowi?

Update: we've just been informed that contrary to our original understanding, this is actually not a final production camera, so please consider these samples as 'pre-production' Beta quality.
    Nie popadałbym w przesadę - jest to akurat normalną praktyką wielu firm, że jakikolwiek produkt nie schodzący z taśmy do końcowych klientów jest określany jako 'prototype', 'beta sample' lub 'pre-production' z wszystkimi konsekwencjami (a jest ich trochę). Skłaniałbym się raczej ku temu, że ktoś dobrze wykonuje swoją robotę i pilnuje, aby w sieci znajdowały się prawdziwe informacje nt. zapowiedzianego produktu.

Co do samego aparatu, to znając cykle produkcyjne na zmiany w hardwarze jest już za późno, ale z kolei w sofcie mogą dokonywać jeszcze ostatecznych poprawek, co już w samym preview jest zaznaczone (nie działa chyba jedna z funkcji LiveView).
    Pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

koleś na dpreview zrobił postprocess tego jpega z ISO 6400
    http://www.pbase.com/carlk/image/102494286/original.jpg
    Ale te gruszki były bardziej dojrzałe na tamtym zdjęciu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nol Zobacz posta
    Nie popadałbym w przesadę - jest to akurat normalną praktyką wielu firm
    nie no, do przesady nam chyba daleko
    chodziło mi o to, że sample były publikowane jako z aparatu produkcyjnego, a jak je ktoś z C zobaczył (lub komentarz do nich) to pośpieszył z informację, że to aparaty beta i jakość zdjęć - beta

Strona 41 z 109 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów