Strona 30 z 96 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    i po co wtedy byłoby 5D markII czy jak tam będzie się nazywać.
    Dla matrycy formatu małego obrazka i w związku z tym zupełnie innego obrazowania, głębi ostrości, kątów widzenia obiektywów etc. Wszystko zależy od zastosowań, 50D choćby miał szumy 5 razy mniejsze, wspaniały LCD, AF z jedynki, 10fps i pełne uszczelnienia to i tak nie jest aparatem dla mnie bo jest cropem i w portrecie staruszek 5D będzie od niego 100 razy lepszy. Po to właśnie 5D mark II.

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    (...)50D choćby miał szumy 5 razy mniejsze, wspaniały LCD, AF z jedynki, 10fps i pełne uszczelnienia to i tak nie jest aparatem dla mnie bo jest cropem i w portrecie staruszek 5D będzie od niego 100 razy lepszy. Po to właśnie 5D mark II.
    Tak Tak, tylko że moja ironia dotyczyła tego że wielu chciałoby jeszcze w 50D także FF i wtedy po co taki 5D mark II? Pomijam że wtedy takie 50D kosztowałoby dużo za dużo ale nie wiem dlaczego tak wielu tego nie rozumie i ciągle narzeka.

szymek_o
    Guest

Domyślnie

Witam
    Na początku chciałbym się tu przywitać z wszystkimi ponieważ jestem nowy na tym forum.

Wracając do tematu 50D obawiam się że w przypadku 15 mpx na matrycy APS-C możemy już mieć do czynienia z szumami, chyba że Canon wymyślił sposób redukcji szumów pozwalający na upakowanie takiej ilości pikseli na już tak "małej" bądź co bądź matrycy.Według mnie widząc rozwój techniki sądze, iż następca 50D czyli prawdopodobnie 60D będzie posiadał już FF

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymek_o Zobacz posta
    Witam
    Na początku chciałbym się tu przywitać z wszystkimi ponieważ jestem nowy na tym forum.

Wracając do tematu 50D obawiam się że w przypadku 15 mpx na matrycy APS-C możemy już mieć do czynienia z szumami, chyba że Canon wymyślił sposób redukcji szumów pozwalający na upakowanie takiej ilości pikseli na już tak "małej" bądź co bądź matrycy.Według mnie widząc rozwój techniki sądze, iż następca 50D czyli prawdopodobnie 60D będzie posiadał już FF
    Dżizys, to, że jesteś nowy na tym forum to fajnie, mógłbyś jeszcze może przeczytać wątek do którego się odnosisz i nie powielać ... piiiiii. No chyba, że zaczynamy od trollowania.

sorry za off topa ale mnie nosi.

pozdrawiam

Domyślnie

Rzygać mi się chce jak czytam posty niektórych forumowiczów. Po prostu jęczycie jak niedorypane baby. "A bo z przodu, o bo przy oknie...".

Po pierwsze, wasze żale, że 50D jest nadal cropem są zupełnie nieuzasadnione. Linia dwucyfrowa, podobnie jak i trzycyfrowa i czterocyfrowa była, jest i zapewne bedzie korzystała z matryc APS-C. To, że N ma podupconą numerację, że nie wiadomo czy setki u nich to DX czy FX nie oznacza ,że Canon nagle zmieni swoje podejście i także zrobi burdel w oznaczeniach. Canon, według mnie, ma bardzo jasne i czytelne oznaczenia, które od razu sugerują na jakiej półce jesteśmy.

Po drugie, dywagacje teoretyczne na temat jakości obrazu są zupełnie chybione w chwili, kiedy modelu nie ma jeszcze nikt i nie ma dostępnych w pełni uwiarygodnionych sampli. Tak więc dajcie sobie spokój z wszelkimi narzekaniami, że szkła nie wystarczą itp. Zachowujecie się jak obsmarkane gnojki z piaskownicy, które nagle zaczynają blado wyglądać ze swoimi drewnianymi autkami na tle kumplpa, który przyniósł nowiutkiego resoraka z Matchboxa.

Po trzecie, jeśli wam się nie podoba polityka Canona, dajcie sobie spokój z tą firmą, bo wasze płacze niczego nie zmienią. Canon ma wyznaczoną ścieżkę rozwoju i ile byście nie wyzywali ich od durniów itp. swoich planów dla was nie zmienią. Jesteście zaledwie ułamkiem promila dla firmy Canon a gwarantuję wam, że zamiast was znajdzie się cała rzesza klientów, którzy z chęcią nabedą dowolny model DSLRa tej firmy, nie oglądając się na niczyje jęki i rozczarowania (nie pisze o sobie, bo ja już dokonałem wyboru).

Tak więc na koniec, dajcie sobie spokój z jękami, idźcie się wyżalcie komuś na live a nie zatruwajcie tego forum waszymi pierdami, bo pięty mnie już bolą od czytania tych wymiocin waszych udręczonych umysłów! Nikt was nie trzyma przy firmie Canon i jeśli nie podobają się wam ich produkty - w sklepach jest tyle produktów konkurencyjnych, że możecie z powodzeniem nabyć zapewne coś, co was wreszcie zadowoli.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Podział na segmenty rynku jest i coś nie widać aby miał się zatrzeć. 50-tka jest po prostu rozwinięciem modelu segmentu średniego z cropem. To zupełnie inny segment niż 5-tka. Biorąc pod uwagę rynek szkieł bardzo wątpliwe aby nagle segment średni miał wskoczyć w FF co właśnie 50-tka potwierdza. FF to oddzielna kategoria.
    Zupełnie nie rozumiem czemu niektórzy wymagają od nowego produktu danej linii aby nagle miał zmieniać segment w którym się znajduje.
    Z każdym modelem możliwości sprzętu coraz lepsze, wady powolutku usuwane - wniosek postęp linii body xxD jest i nie ma co marudzić. Przecież nikt wam nie każe na siłę zmieniać swoich 40-tek, 30-tek, czy choćby 20-tek.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    Podział na segmenty rynku jest i coś nie widać aby miał się zatrzeć. 50-tka jest po prostu rozwinięciem modelu segmentu średniego z cropem. To zupełnie inny segment niż 5-tka. Biorąc pod uwagę rynek szkieł bardzo wątpliwe aby nagle segment średni miał wskoczyć w FF co właśnie 50-tka potwierdza. FF to oddzielna kategoria.
    Zupełnie nie rozumiem czemu niektórzy wymagają od nowego produktu danej linii aby nagle miał zmieniać segment w którym się znajduje.
    Z każdym modelem możliwości sprzętu coraz lepsze, wady powolutku usuwane - wniosek postęp linii body xxD jest i nie ma co marudzić. Przecież nikt wam nie każe na siłę zmieniać swoich 40-tek, 30-tek, czy choćby 20-tek.
    Jednak, gdyby 50 wyszła z FF - była by rewolucja na rynku, Za małe pieniądze miałbyś super sprzęt z matrycą FF. Widzisz mam dylemat czy kupić 16-35 do cropa (brak szerokiego). Mam 24-70 która de fakto rozwiązał by mi sytuację gdyby 50 była z FF. Ale skoro nie wyszła muszę kupić nową piątką, bo nie chcę inwestować w kolejny obiektyw, gdzie i tak moje plecy są obciążone już sporą ilości obiektywów. A tak kupując 24-70 i 70-200 masz już prawie wszystkie szkła, a tak pozostaje dokupić 16-35 do 50-tki.

Pozdro
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Wymyślacie na siłę. Kup 16-35, 24-70 i 70-200 i po problemie. Będzie z cropem to masz dobre szkła i zakres świetny. Pod FF też pasuje, więc nie kumam skąd narzekanie? Wymyślanie problemów na siłę?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    Jednak, gdyby 50 wyszła z FF - była by rewolucja na rynku, Za małe pieniądze miałbyś super sprzęt z matrycą FF. Widzisz mam dylemat czy kupić 16-35 do cropa (brak szerokiego). Mam 24-70 która de fakto rozwiązał by mi sytuację gdyby 50 była z FF. Ale skoro nie wyszła muszę kupić nową piątką, bo nie chcę inwestować w kolejny obiektyw, gdzie i tak moje plecy są obciążone już sporą ilości obiektywów. A tak kupując 24-70 i 70-200 masz już prawie wszystkie szkła, a tak pozostaje dokupić 16-35 do 50-tki.

Pozdro
    ,,Po pierwsze primo'' gdyby 50d miała matrycę FF to nie kosztowała by 3-4 koła, ale 7-8... Po drugie - nie znam możliwości matrycy 50d, ale nie jest ona w stanie plastycznie skopać FF - nawet w ,,starej'' piątce. 16-35 całą swoją moc pokaże dopiero na fulfrejmie. Poza tym 24-70 bardzo dobrze sprawujące się na pełnej klacie nie wydaje mi się wcale zamknięciem zakresów. Szkła 16mm, czy 17mm potrafią dać cudny efekt na FF.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 31-08-2008 o 18:38

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep
    Jednak, gdyby 50 wyszła z FF - była by rewolucja na rynku,
    ja bym się np. wściekł. mi crop pasuje. nie mówiąc o ludziach, którzy mają obiektywy ef-s.

nie wiem skąd w ogóle pojawił się pomysł, żo 50D wyjdzie z FF. przecież to równie nieprawdopodobne jak 1Ds Mark IV ze średnim formatem.

Strona 30 z 96 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów