Strona 20 z 109 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    W D3 nie ma
    kolega to chyba sie z innej bajki sie urwal
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ...

wycofuje bluzgi
    czyli jednak bedzie ten doktorat ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

a wiesz... jak sie czlowiek zacietrzewi to mu potem nie wychodzi dostrzezenie oczywistej prawdy. a to jest calkiem nieglupi pomysl.
    Bo ja zacząłem od kompaktów, a tam, z kolei, to się tego nie da wyłączyć (no, da się - w opcjach oszczędzania baterii).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    czyli jednak bedzie ten doktorat ?
    !
    A w sekcji podziękowań - pomiędzy Żoną, Córką a Profesorami - skromny akronim CB?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 27-08-2008 o 14:28 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony

Domyślnie

Hmm, guzik direct print ma dodatkowa opcje?
    W koncu Mozna nim wlaczyc LV
    I ciekawe co mozna podpiac pod guzik function, moze MLU

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Hmm, guzik direct print ma dodatkowa opcje?
    W koncu Mozna nim wlaczyc LV
    I ciekawe co mozna podpiac pod guzik function, moze MLU
    Rany, co Wy macie z tym przyciskiem do MLU... po co przycisk?

To po prostu powinno być pod guziorem 'DRIVE", tam gdzie pojedyncze, seria, samowyzwalacz kolejne powinno być MLU i tyle :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ja myślę, że już nie doda - i nie na złość Tobie, bo każdy chciałby zobaczyć, jak z radości orasz w poprzek polder - ale chyba dlatego, że mając guzik do LV masz w gruncie rzeczy MLU i (za friko) podgląd

A czy nie jest tak, że jeśli przy LV chcemy skorzystać z AF to lustro zostaje opuszczone, ustawiana jest ostrość i dopiero potem lustro podnosi się i otwiera migawka?
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniell Zobacz posta
    A czy nie jest tak, że jeśli przy LV chcemy skorzystać z AF to lustro zostaje opuszczone, ustawiana jest ostrość i dopiero potem lustro podnosi się i otwiera migawka?
    Dopiero po kolejnym nacisnieciu spustu.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniell Zobacz posta
    Tak jest w 40D (i pewnie też w 50D), w pozostałych (450D, 1000D) można ustawiać AF bez opuszczania lustra, a w 1D(s) Mk III tylko ręcznie.
    Ale trzeba spytać wyjadaczy, czy potrzebują AF do krajobrazów mając podgląd z możliwością powiększania obrazu...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jeszcze jedna rzecz, niby drobna, ale chcialoby sie powiedziec "no k* wreszcie":

z polskiego na nasze: mozna wreszcie uzywac aparatu na zmiane w trybach M i Av bez tego koszmarnego odwrocenia roli kolek nastawczych.
    Muszę Cię zmartwić, ta funkcja nie zamienia roli kółek tzn. przysłony na dużym kółku a czasu na małym, a zmienia kierunek kręcenia na przeciwny i to było już w 40D. Pytanie tylko na co to komu?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    To po prostu powinno być pod guziorem 'DRIVE", tam gdzie pojedyncze, seria, samowyzwalacz kolejne powinno być MLU i tyle :-)
    tez nie, a przynajmniej nie w takiej prostej postaci

MLU w obecnym rozwiazaniu jest oddzielony od trybu robienia zdjec. i sa dwie mozliwosci jego uzycia:
    1. MLU + samowyzwalacz = podniesienie lustra i strzal automatycznie, z opoznieniem (2s albo 3s, nie pamietam). bardzo dobre do robienia statycznych scen
    2. MLU + tryb zdjec pojedynczych/seryjnych = tylko podniesienie lustra. strzal nastepuje w momencie kolejnego nacisniecia spustu. fenomenalne rozwiazanie jak z np. dluga rurka czekasz na obiekt, ktory ma sie pojawic w kadrze (ptaszka, lodke, rower, ...)

oba tryby sa bardzo uzyteczne i maja oddzielne zastosowania. opcja druga jest duzo wazniejsza i mozna nia ewentualnie zastapic pierwsza, wiec wrzucenie do Drive opcji MLU w takiej postaci jakos sie jeszcze obroni. ale pozostawienie dwoch mozliwosci jest bez dwoch zdan najfajniejszym rozwiazaniem.

nie wiem, moze ja jestem jakims wyjatkowym przypadkiem, ze wiem do czego sluzy MLU i go czesto uzywam... ale to naprawde jest z mojej perspektywy cholernie przydatna rzecz przy foceniu. dla mnie znacznie bardziej niz cokolwiek powyzej 1fps i poza punktem centralnym AF
    www albo tez flickr

Strona 20 z 109 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów