Strona 18 z 109 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    wg mnie ten ped na bajery w lustrzankach ktory niestety jest nieunikniony jest po prostu niesmaczny......odrzuca mnie jak sobie pomysle ze lustro bedzie tez filmy krecilo, masakra nie sadzicie? Wykrywanie twarzy? Live View? Co do jasnej ciasnej sie dzieje z tym swiatem
    buehehehe... ciesz sie, ze nie szczeka, taka byla balanga w siedzibie Nikona
    www albo tez flickr

Miasto
    Radom

Domyślnie

Panowie tyle głosów krytyki na Canona, że marketing, że tylko dolary im w głowie, a ja tam nie bedę krzyczał. Każda nowość niesie ze sobą znaczny spadek cen poprzednich modeli, jeśli w następcy nic nie zmienili ważnego, z waszego punktu widzenia użytecznego, to zostaje nam kasa w kieszeni. Znając życie następca 5D też niewiele będzie się różnił-może możliwość kręcenia filmów, ale 5D nie będzie już kosztował 5-6tys, ale np.3-3,5tys. Dla mnie bajka

Początki nałogu

Domyślnie

Ale jeśli człowiek który posiada już starszą puszkę kawał czasu ma prawo żądać od producenta nowości na poziomie o nie bo lepszym a nie kosmetycznym. )
    CANON Laik

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Ale jeśli człowiek który posiada już starszą puszkę kawał czasu ma prawo żądać od producenta nowości na poziomie o nie bo lepszym a nie kosmetycznym. )

skąd taki wniosek? skąd wniosek że nam się cokolwiek należy?

świadomi użytkownicy lustrzanek cyfrowych stanowią MNIEJSZOŚĆ
    większość myśli że inny obiektyw jest do 40D a inny do 400D
    a tysiące użytkowników tego drugiego było rozczarowanych brakiem kadrowania na wyświetlaczu
    teraz kiedy aparaty mają lepsze LV wiele osób nie będzie korzystało z wizjerów
    więc od 60D wizjer będzie zmniejszany bo i po co taki duży : )
    za to 60 D umożliwi robienie filmów z AF i tym będzie pokonywał 90 nikona
    funkcją rozpoznawana d..py w kadrze?

nie wiem gdzie to się k... skończy

skumajmy wreszcie że oni nie robią aparatów dla nas, tylko dla pieniędzy : )
    świadomy użytkownik aparatu z CB to użytkownik niszowy.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

josif - szczera i bolesna prawda co powiedziales.
    kiedy skonczy sie ten wyscig szczurow
    Jak bylem w grecji na podrozy poslubnej nad malowniczym urwiskiem chcielismy sobie z zona zrobic fotke, postawilem wiec aparat na skale i ustawilem self timer ale obok stal koles ktory okazal sie byc polakiem - takim typowym tatusiem po 40tce i zaoferowal sie ze zrobi zdjecia. dalem mu wiec 1.5kg 5D wraz z 24-105 a on wzial go jak malpke w dwie rece za palce i patrzy na LCD i mowi ze nic nie widac A ja mu na to ze to trzeba przez "ta dziure" popatrzec hahaha. Masakra. Wiadomo ze wiekszosc ludzi z CB wie wiecej niz trzeba ale rozroznic 1.5 kg lustrzanke od malpki chyba trudno nie jest

Oczywiscie ze wszsytkie firmy wyskoczyly teraz z taka iloscia lustrzanek do wyboru - czy to dla amatora czy jakies lepsze, ja juz przestaje sie orientowac co sie kurna dzieje. Najbardziej boli brak nastepcy 5D ale jak tez bedzie tak zbajerowany to co to ma kurna byc???? Byla pewna granica przywoitosci w wyscigu megapikseli, juz sie powoli zatraca wiec teraz tylko wrzucac mp3, gry, video do luster i zbijac kase....nie moge na to patrzec
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    skąd taki wniosek? skąd wniosek że nam się cokolwiek należy?

świadomi użytkownicy lustrzanek cyfrowych stanowią MNIEJSZOŚĆ
    większość myśli że inny obiektyw jest do 40D a inny do 400D
    a tysiące użytkowników tego drugiego było rozczarowanych brakiem kadrowania na wyświetlaczu
    teraz kiedy aparaty mają lepsze LV wiele osób nie będzie korzystało z wizjerów
    więc od 60D wizjer będzie zmniejszany bo i po co taki duży : )
    za to 60 D umożliwi robienie filmów z AF i tym będzie pokonywał 90 nikona
    funkcją rozpoznawana d..py w kadrze?

nie wiem gdzie to się k... skończy

skumajmy wreszcie że oni nie robią aparatów dla nas, tylko dla pieniędzy : )
    świadomy użytkownik aparatu z CB to użytkownik niszowy.

Powiem tak człowiek który coś grzebie w tej naszej ukochanej fotografii ma lekkie pojęcie czym różni sie 40D od 5D i tak dalej. Więc jeśli firma wypuszcza kolejnego żałosnego upgrada dodając jakieś bzdety a nie polepszając tego co jest najważniejsze ma prawo sie wkurzyć dlatego ja rozumię użytkowników z wiedzą o wiele większa niż moja.A co do Canona oczywiste że oni to robią dla pieniędzy to chyba nie jest rzecz nad która warto dyskutować tylko jest taki mały aspekt . Za sprzęt płaca ludzie a jeśli ludzie dostaną coś lepszego gdzie indziej za mniejszą cenę pójdą gdzie indziej. Rynek jest bezlitosny albo będą nowości które przyciągną rzesze użytkowników albo spowodują zmniejszenie obecnych)
    CANON Laik

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

A czy ktoś zauważył, że sanki lampy nie są czarne? :-)
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekS Zobacz posta
    A czy ktoś zauważył, że sanki lampy nie są czarne? :-)
    To zmienia postac rzeczy :-)... to ide kupić za 4tys ;-) hihi

A prawde mówiac to dla mnie 3 cechy są waznew porównaniu do 40D:
    - wyższe ISO (przy założeniu żejest lepiej niż było)
    - poprawiony ekran
    - obsługa UDMA
    Ostatnio edytowane przez mgtan ; 27-08-2008 o 13:08
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Co do 50D to najbardziej wku..wilo mnie srebrne kolko nastaw i wrzucenie CA zamiast C3.
    Srebrne kolko nastaw w ogole mi nie przeszkadza, za to wyrzucenie C3 to kompletne dziadostwo.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jeszcze jedna rzecz, niby drobna, ale chcialoby sie powiedziec "no k* wreszcie":

C.fn. IV-4: Dial direction during Tv/Av
    0: Normal
    1: Reverse direction
    z polskiego na nasze: mozna wreszcie uzywac aparatu na zmiane w trybach M i Av bez tego koszmarnego odwrocenia roli kolek nastawczych.

jak Canon w takim tempie dodaje ficzery, to moze w 80D bedzie MLU rozwiazany sensownie a nie ukryty wstydliwie w dziesiatym podmenu, zeby przypadkiem amator sie nie natknal i nie zadziwil jakiz to profesjonalny ficzer i co to robi... /ironia off
    www albo tez flickr

Strona 18 z 109 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów