Strona 17 z 96 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja nie mowie o przycisku. moze byc i w podrecznym menu. byle na ekraniku LSD na gorze byl czytelny wskaznik, ze MLU jest wlaczone lub ze go nie ma

po co?

nigdy nie zdarzylo Ci sie podniesc aparat do ujecia wymagajacego blyskawicznej reakcji, zeby przekonac sie, ze po nacisnieciu spustu w celowniku jest... blackout... ?

jest to jakies rozwiazanie, aczkolwiek z gatunku spluwania przez prawe ramie i poruszania lewym uchem, zeby zawiazac sznurowadlo

przeciez to nie jest wynajdywanie kola. jest ten kretynski guzik reklamujacy drukarki - wystarczy dodac C.fn.-a, zeby mu przypisac MLU. a na LSD miejsce tez sie znajdzie, jesli jest na nim miejsce na ikonke dzwieku.

alternatywnie, zrobic wokol guziczka pokretlo ze wskaznikiem. cos jak to ma Nikon przy przycisku AE-L.
    Co do przycisku z drukarką to się zgadzam całkowicie. IMHO wogóle nie jest potrzebny. Gdyby robił alternatywnie za funkcyjny to napewno coś bym mu podpiął.

Ciesz się wogóle że jest MLU bo Nikon dla odmiany uważa tą funkcję za zbyteczną. Była to jedna z przyczyn mojego rozstania z Nikonem.
    Ostatnio edytowane przez remol71 ; 27-08-2008 o 14:08

Domyślnie

j
    z polskiego na nasze: mozna wreszcie uzywac aparatu na zmiane w trybach M i Av bez tego koszmarnego odwrocenia roli kolek nastawczych.
    Ja bym sie tak nie rozpedzal wg mnie mozna zmienic jedynie kierunek krecenia a nie funkcje kol .. ale to tylko mi sie wydaje, w kazdym razie trzeba to potwierdzic.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Ja bym sie tak nie rozpedzal wg mnie mozna zmienic jedynie kierunek krecenia a nie funkcje kol .. ale to tylko mi sie wydaje, w kazdym razie trzeba to potwierdzic.
    buehehe... innymi slowy zrobiles mi (dzieki mojej umiejetnosci czytania) w ten sposob:

a juz mialem nadzieje, ze "profesjonalne" ficzery (sa w 1D) zejda pod strzechy. ale widac nie...

ale kupa, panie dzieju... zamiana kierunku krecenia kolek to bzdura
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ja myślę, że już nie doda - i nie na złość Tobie, bo każdy chciałby zobaczyć, jak z radości orasz w poprzek polder
    polderow sie nie ora (orze?). po polderach biegaja schepen, parden, koen, ganzen, ostatnio rowniez koniken (przywiezli z Bialostocczyzny koniki polskie - http://www.wiatrak.nl/974/konik-polski-i-zubrowka/) za diably tam nie ma czego orac, bo siac sie nie sieje. no chyba ze salate

- ale chyba dlatego, że mając guzik do LV masz w gruncie rzeczy MLU i (za friko) podgląd
    a wiesz... jak sie czlowiek zacietrzewi to mu potem nie wychodzi dostrzezenie oczywistej prawdy. a to jest calkiem nieglupi pomysl.

wycofuje bluzgi
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 27-08-2008 o 14:07 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Domyślnie

...

wycofuje bluzgi
    czyli jednak bedzie ten doktorat ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

a wiesz... jak sie czlowiek zacietrzewi to mu potem nie wychodzi dostrzezenie oczywistej prawdy. a to jest calkiem nieglupi pomysl.
    Bo ja zacząłem od kompaktów, a tam, z kolei, to się tego nie da wyłączyć (no, da się - w opcjach oszczędzania baterii).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    czyli jednak bedzie ten doktorat ?
    !
    A w sekcji podziękowań - pomiędzy Żoną, Córką a Profesorami - skromny akronim CB?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 27-08-2008 o 14:28 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

jak Canon w takim tempie dodaje ficzery, to moze w 80D bedzie MLU rozwiazany sensownie a nie ukryty wstydliwie w dziesiatym podmenu, zeby przypadkiem amator sie nie natknal i nie zadziwil jakiz to profesjonalny ficzer i co to robi... /ironia off
    Ja myślę, że już nie doda - i nie na złość Tobie, bo każdy chciałby zobaczyć, jak z radości orasz w poprzek polder - ale chyba dlatego, że mając guzik do LV masz w gruncie rzeczy MLU i (za friko) podgląd

Bywalec

Domyślnie

Ja myślę, że już nie doda - i nie na złość Tobie, bo każdy chciałby zobaczyć, jak z radości orasz w poprzek polder - ale chyba dlatego, że mając guzik do LV masz w gruncie rzeczy MLU i (za friko) podgląd

A czy nie jest tak, że jeśli przy LV chcemy skorzystać z AF to lustro zostaje opuszczone, ustawiana jest ostrość i dopiero potem lustro podnosi się i otwiera migawka?
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniell Zobacz posta
    A czy nie jest tak, że jeśli przy LV chcemy skorzystać z AF to lustro zostaje opuszczone, ustawiana jest ostrość i dopiero potem lustro podnosi się i otwiera migawka?
    Dopiero po kolejnym nacisnieciu spustu.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniell Zobacz posta
    Tak jest w 40D (i pewnie też w 50D), w pozostałych (450D, 1000D) można ustawiać AF bez opuszczania lustra, a w 1D(s) Mk III tylko ręcznie.
    Ale trzeba spytać wyjadaczy, czy potrzebują AF do krajobrazów mając podgląd z możliwością powiększania obrazu...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

jeszcze jedna rzecz, niby drobna, ale chcialoby sie powiedziec "no k* wreszcie":
    C.fn. IV-4: Dial direction during Tv/Av
    0: Normal
    1: Reverse direction
    z polskiego na nasze: mozna wreszcie uzywac aparatu na zmiane w trybach M i Av bez tego koszmarnego odwrocenia roli kolek nastawczych.

jak Canon w takim tempie dodaje ficzery, to moze w 80D bedzie MLU rozwiazany sensownie a nie ukryty wstydliwie w dziesiatym podmenu, zeby przypadkiem amator sie nie natknal i nie zadziwil jakiz to profesjonalny ficzer i co to robi... /ironia off
    Yyy, ale ta funkcja jest juz w 40D i nie polega na tym, ze kolka sa zamieniane a jedynie kierunek krecenia...

Edit: O, Wain mnie ubiegl
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 27-08-2008 o 14:00
    .

Strona 17 z 96 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów