chce tylko zebyscie unikneli rozczarowania jakie ja przezylem. Robie Canonem tylko z przyzwyczajenia, bo logika kaze zmienic na Nikona.
chce tylko zebyscie unikneli rozczarowania jakie ja przezylem. Robie Canonem tylko z przyzwyczajenia, bo logika kaze zmienic na Nikona.
Ostatnio edytowane przez etanol ; 26-08-2008 o 17:54
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Czytając ten wątek można dojść do wniosku że Canon na dniach totalnego knota wypuści.
Ale mi pasuje - już 40D dla mnie jest prawie idealnym aparatem, ma tylko kilka drobnych wad. A według zapowiedzi w 50'ce wszystkie zostały usunięte... no, może oprócz jednej
Jak tylko cena 50D trochę znormalnieje to kupuję - ktoś chętny na 40'kę ?![]()
Kup sobie Nikona (albo Sony) i będzie po problemie
A wracając do cropa 1.3, IMO 1d3 to ostatni aparat z nim. d3 jest FF, 1d tez będzie. Sony i Pentax (no ale oni się nie liczązaczeły wyścig na Mpixele i moim zdanie to jest kierunek przynajmniej na nastepne dwa lata. Nikt się chyba nie spodziewał 15mpix w 50d - miało być 12 z 450d. Nikon nadgonił z matrycami wciąż górując funkcjonalnością, Sony ucieka w liczby, wykorzystując przy okazji miłość gawiedzi do impresjonizmu, a Canon który ma wstręt do dodawania nowych funkcji dopieszcza matryce. To jedyna rzecz w aparacie, której zmiana nie wywoluje u księgowych natychmiastowych konwulsji i IMO jedyna w której Canon ma przewagę. Co prawda w 50d dali jeszcze hi-res TV i AF adj, ale chyba specjalnie nie mieli wyboru
![]()
I telewizor lepszy - imo to jedyna rzecz do ktorej mozna sie przyczepic w 40d - reszta jest bdb.
Wiec jesli w 50tce szum i dr bedzie na tym samym poziomie to mamy wrecz idealny aparat corpowy dla ludzi nie taplajacych sie w blocie![]()
Jeżeli AutoISO będzie takie jak w 40D to trzeba być idiotą żeby dać 2000PLnów tylko za lepszy telewizor i regulację AF![]()
A to faktycznie - zapomnialem - nie interesuje mnie ta funkcja ale pewnie dlatego ze nigdy nie uzywalem tej z nikona.
No i watpie by za jakis czas roznica w cenie byla tak drastyczna, pol roku i bedzie to samo co z 20d/30d/40d.