Strona 12 z 109 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Domyślnie

chce tylko zebyscie unikneli rozczarowania jakie ja przezylem. Robie Canonem tylko z przyzwyczajenia, bo logika kaze zmienic na Nikona.
    Ostatnio edytowane przez etanol ; 26-08-2008 o 17:54

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez etanol Zobacz posta
    chce tylko zebyscie unikneli rozczarowania jakie ja przezylem. Robie Canonem tylko z przyzwyczajenia, bo logika kaze zmienic na Nikona.
    Współczujemy ale nie wszyscy mają takie frustracje. Po za tym zmieniaj - co Cię trzyma?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Czytając ten wątek można dojść do wniosku że Canon na dniach totalnego knota wypuści.

Ale mi pasuje - już 40D dla mnie jest prawie idealnym aparatem, ma tylko kilka drobnych wad. A według zapowiedzi w 50'ce wszystkie zostały usunięte... no, może oprócz jednej
    Jak tylko cena 50D trochę znormalnieje to kupuję - ktoś chętny na 40'kę ?

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Po raz kolejny... "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"

Uzależniony

Domyślnie

problem polega na tym ze aparaty Canona maja dobry AF, to obiektywy są do ****, ze nie pracuja z korpusami prawidlowo. Jak trafisz dobry egzemplarz to ostrzy jak trzeba. Mikroregulacja AF jest nic nie warta wg. mnie, wiec bez zachwytu. Ni cholery nie moglem na niej ustawic swojego parszywego 70-200 2.8 IS. probowalem tez z pewną (na szczescie nie moją) piecdziesiatką 1.8. Masakra, przy roznych odleglosciach fotografowania wystepuje inny back/front focus. Mikroregulacja jest nie do ustawienia. Tak wogole to tej funkcji WOGOLE NIE POWINNO BYC!!!!! to poprostu taki bękart w menu aparatow canona.
    Kup sobie Nikona (albo Sony) i będzie po problemie

A wracając do cropa 1.3, IMO 1d3 to ostatni aparat z nim. d3 jest FF, 1d tez będzie. Sony i Pentax (no ale oni się nie liczą zaczeły wyścig na Mpixele i moim zdanie to jest kierunek przynajmniej na nastepne dwa lata. Nikt się chyba nie spodziewał 15mpix w 50d - miało być 12 z 450d. Nikon nadgonił z matrycami wciąż górując funkcjonalnością, Sony ucieka w liczby, wykorzystując przy okazji miłość gawiedzi do impresjonizmu, a Canon który ma wstręt do dodawania nowych funkcji dopieszcza matryce. To jedyna rzecz w aparacie, której zmiana nie wywoluje u księgowych natychmiastowych konwulsji i IMO jedyna w której Canon ma przewagę. Co prawda w 50d dali jeszcze hi-res TV i AF adj, ale chyba specjalnie nie mieli wyboru

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

I telewizor lepszy - imo to jedyna rzecz do ktorej mozna sie przyczepic w 40d - reszta jest bdb.

Wiec jesli w 50tce szum i dr bedzie na tym samym poziomie to mamy wrecz idealny aparat corpowy dla ludzi nie taplajacych sie w blocie

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeżeli AutoISO będzie takie jak w 40D to trzeba być idiotą żeby dać 2000PLnów tylko za lepszy telewizor i regulację AF

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

A to faktycznie - zapomnialem - nie interesuje mnie ta funkcja ale pewnie dlatego ze nigdy nie uzywalem tej z nikona.

No i watpie by za jakis czas roznica w cenie byla tak drastyczna, pol roku i bedzie to samo co z 20d/30d/40d.

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wow, menu w 25 językach

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    A to faktycznie - zapomnialem - nie interesuje mnie ta funkcja ale pewnie dlatego ze nigdy nie uzywalem tej z nikona.

No i watpie by za jakis czas roznica w cenie byla tak drastyczna, pol roku i bedzie to samo co z 20d/30d/40d.
    Bo ja wiem... 40D startował od 3900 ze szkłem kitowym i 3400 za body
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Strona 12 z 109 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów