Strona 11 z 109 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koy Zobacz posta
    .
    Nie moga za duzo dac do serii xxd bo wtedy nastepca 5d nie bedzie mial zbytu,
    Jeśli seria xxD pozostanie z cropem to następca 5D zawsze będzie miał zbyt. Przynajmniej pośród pewnej liczby użytkowników.
    Co do samego 50D to parametry ma interesujące. Ciekawe jak będzie wyglądać sytuacja z obrazowaniem w wysokich iso. Co do monitorka LCD to chyba jakiś dziwny jestem bo optymalny wielkościowo jest dla mnie ten w 30D/5D. Ten w 40D wydaje mi się po prostu zbyt duży i za cholerę nie pasują mi przyciski upchane poniżej wyświetlacza. Jak patrzę na to co się w kompaktach dzieje (wyświetlacz na 95% tylnej ścianki) to marnie widzę przyszłość dslr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    I tego się obawiałem. Jeśli zwiększanie czułości ma polegać głównie na coraz lepszym odszumianiu, coraz to nowszymi Digicami, to ja dziękuję za taki postęp - zostaję przy iso100.
    Jedyna rozsądna opcja, jak dobrną do granicy, zaczną odnowa z 6 MPx matrycą z dużo większą DR i odnowa co 2 MPx, później puszczą sensor optymalizowany pod B&W photo i tak w kółko - takie błędne kółko.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale o jakim D90 piszesz tym z matrycą z D300?
    Są dwa?
    O tym z HD. - To już na tyle jest rozpoznawalne, że byle gówno (nie piję do D90) mające HD w nazwie się dobrze sprzeda.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 26-08-2008 o 16:36 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

na optyczne.pl podano że oficjalna cena to bagatela 4399 PLN !!!
    przesadzili jak na początek :-)
    czyli:
    5D + 24-105 to 7500 PLN
    50D + 24-105 to 7200 PLN

hehe
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    czyli:
    5D + 24-105 to 7500 PLN
    50D + 24-105 to 7200 PLN

hehe
    co w tym śmiesznego? 5D i 50D to o niebo różne aparaty, do zupełnie różnych zastosowań, ich porównanie (i ich ceny) jest bez sensu, nie można powiedzieć czy któryś jest lepszy czy gorszy

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    co w tym śmiesznego? 5D i 50D to o niebo różne aparaty, do zupełnie różnych zastosowań, ich porównanie (i ich ceny) jest bez sensu, nie można powiedzieć czy któryś jest lepszy czy gorszy
    Może... ja bym nie miał wątpliwości co kupić.
    ISO 12800 to raczej bajer... 6,3 kl/sek - jakoś nigdy mi nie wyszły ostre fotki z tego trybu (mowa o większości spośród strzelonych)... a reszta... hmm jak dla mnie 5D ma przewage ciągle, choć fakt faktem AF w 50D napewno bedzie nowszy ;-) ale i tak ciekawe co pokarze 5D MkII :-)

pozdrawiam.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    O jakie niebo? Z tego co wiem, to oba są do robienia zdjęć. Myślę, że wiele osób jest teraz w takiej sytuacji jak ja. Chcę zmienić puszkę i nie wiem na co. Albo wypasiony crop, albo FF dla ubogich. W FF dla bogatych się nie pobawię, bo to już nie mój zakres cenowy. Jedno i drugie kusi, a ponieważ pstrykam dla przyjemności, to mam pełną dowolność wyboru.

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Z tego co wiem, to oba są do robienia zdjęć.
    Jeśli tak podchodzisz to oczywiście możesz porównywać każdy aparat z każdym. Jednak z czasem na pewno zauważysz, że są różne rodzaje fotografii i każdy z nich wymaga zupełnie innego aparatu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    Może... ja bym nie miał wątpliwości co kupić.
    ISO 12800 to raczej bajer... 6,3 kl/sek - jakoś nigdy mi nie wyszły ostre fotki z tego trybu (mowa o większości spośród strzelonych)... a reszta... hmm jak dla mnie 5D ma przewage ciągle, choć fakt faktem AF w 50D napewno bedzie nowszy ;-) ale i tak ciekawe co pokarze 5D MkII :-)

pozdrawiam.
    5D ma przewagę, bo to FF reszta to jednak Twoje przypuszczenia. Co do 6.3 kl/s no cóż wszystko wymaga zaznajomienia 8).
    Sądzę że taka, a nie inna specyfikacja 50D robi miejsce dla niższego FF-a (może 1.3). Tak mi się zdaje.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-08-2008 o 17:21
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

problem polega na tym ze aparaty Canona maja dobry AF, to obiektywy są do ****, ze nie pracuja z korpusami prawidlowo. Jak trafisz dobry egzemplarz to ostrzy jak trzeba. Mikroregulacja AF jest nic nie warta wg. mnie, wiec bez zachwytu. Ni cholery nie moglem na niej ustawic swojego parszywego 70-200 2.8 IS. probowalem tez z pewną (na szczescie nie moją) piecdziesiatką 1.8. Masakra, przy roznych odleglosciach fotografowania wystepuje inny back/front focus. Mikroregulacja jest nie do ustawienia. Tak wogole to tej funkcji WOGOLE NIE POWINNO BYC!!!!! to poprostu taki bękart w menu aparatow canona.
    Ostatnio edytowane przez etanol ; 26-08-2008 o 17:49

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez etanol Zobacz posta
    problem polega na tym ze aparaty Canona maja dobry AF, to obiektywy są do ****, ze nie pracuja z korpusami prawidlowo. Jak trafisz dobry egzemplarz to ostrzy jak trzeba. Mikroregulacja AF jest nic nie warta wg. mnie, wiec bez zachwytu. Tej funkcji WOGOLE NIE POWINNO BYC!!!!! to poprostu taki bękart w menu aparatow canona.
    Problem to polega na tym że uogólniasz 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 11 z 109 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów