Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Początek przygody z ptaszkami w kadrze...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

głównie ptaszki bo niedaleko mnie piekny rezerwat a samolotów niema ale zawsze moze sie zdarzyc ze gdzies jakas wycieczka itp. dlatego sie skłaniam w strone 100-400
    8)8) relaks - relaks - i sama frajda 8)8)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MGILI Zobacz posta
    głównie ptaszki bo niedaleko mnie piekny rezerwat a samolotów niema ale zawsze moze sie zdarzyc ze gdzies jakas wycieczka itp. dlatego sie skłaniam w strone 100-400
    to i tak kupisz stałą 400 - ale canon się ucieszy bo kupisz 2 razy..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Wtedy to już będzie parcie na większa ogniskową i na stałej 400`tce sie nie skończy
    Pozdrawiam,
    Michał

Bywalec Awatar levybike
    Miasto
    Zwierzyniec/Kielce/Zamość

Domyślnie

Rezygnując z 400L na rzecz 100-400L rezygnujesz z jakości...
    Aparat firmy Kanion

Dopiero zaczyna

Domyślnie

zwłaszcza ptaki ale czasem moze cos innego sie trafi, tak ze dalej to juz sam niewiem czy jakosc 400 jest az tak lepsza od 100-400 no i jak oba szkła działają z TC 1.4

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wiec na razie skłaniam sie na taki zestaw Canon 100-400 +TC 1.4 tak na wszelki wypadek.
    Wydaje mi sie że optycznie bedzie dobrze i nie ograniczy sie tylko do ptaków, przyda sie pewnie tu i tam
    Uzywa ktos takiego połączenia jak z jakoscia na roznych ogniskowych

WitR
    Guest

Domyślnie

Również zdecydowałem się na zestaw Canona 100-400L i nie żałuję. Póki co, konwertera jeszcze nie używałem, bo krótko ten obiektyw mam, ale jestem bardzo zadowolony z jego uniwersalności. Domknięty na 8 robi doskonałe foty nawet na 400. Waży i gabarytowo podobny jest do 70-200/2,8 a mam szerszy zakres - i o to chodziło, gdyż nie potrzebując dużego otworu nie wykorzystałbym najważniejszej zalety 70-200/2,8. A jeśli chodzi o 400L to osobiście wybieram większą uniwersalność zoom-a niż tę różnicę w jakości. Gdzieś w sieci widziałem fotografię bodajże puszki piwa robioną obydwoma szkłami i nie dostrzegłem aż takiej różnicy na korzyść 400L. Na pewno nie za cenę uniwersalności. W końcu świat na ptakach się nie kończy...

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli chodzi o uniwersalność, to od tego mam 70-200. Do tego planuję w przyszłości dokupić 400L i myślę, że taki zestaw będzie kompletny w większości tele-zastosowań. Jakoś nie widzę potrzeby zapychania dziury w przedziale 200-400mm. A już na pewno nie w przypadku fotografowania ptaków. Oczywiście dłuższe szkła są fajne ale to już majątek.

Reasumując, radziłbym stałkę 400L a w przyszłości, jak finanse pozwolą uzupełnić o 70-200. Ja miałem trochę inne priorytety, więc kolejność wybrałem odwrotną.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar levybike
    Miasto
    Zwierzyniec/Kielce/Zamość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WitR Zobacz posta
    . Domknięty na 8 robi doskonałe foty nawet na 400.
    Przy stałce taką jakość osiągniesz ma f/5.6, f/8 - ciemność. Zresztą chodzi także o małą GO. Zestaw 400 L + np. 70-200 f/4 będzie dużo lepszym niż 100-400 L. Jeśli finanse pozwolą brać taki zestaw i tyle, a jak ma być to uniwersalny obiektyw to 100-400L.
    Aparat firmy Kanion

Coś już napisał

Domyślnie

I ja sie przylacze do tych opinii jako posiadach 70-200 oraz przyszly posiadacz 400 tki
    Profesjonalne sklepy internetowe MaxShop www.max-shop.pl
    Otwórz swój sklep internetowy z nami.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów