sprocket73 dzięki za odpowiedź. W sumie fakty, które podałeś są na niekorzyść tego szkła. W każdym razie fotki z gór są bardzo korzystne![]()
sprocket73 dzięki za odpowiedź. W sumie fakty, które podałeś są na niekorzyść tego szkła. W każdym razie fotki z gór są bardzo korzystne![]()
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
odświeżę nieco swój wątek
już ponad rok pstrykam 450D + T18-250, tym razem wzbogaciłem zestaw o filtr polaryzacyjny Hoya pro1 digital i wyruszyłem na Chorwację
zdjęcia jak zwykle bez obróbki, jpg zgrane bezpośrednio z aparatu,
z efektów jestem zadowolony, choć zdaję sobie sprawę, że to tylko amatorskie pstrykanie, a nie żadna artystyczna twórczość:
http://picasaweb.google.com/sprocket...wacjaLato2009#
zauważyłem, że coraz więcej forumowiczów myśli o dokupieniu ultrazoomu i jakaś ogólna wroga niechęć do takich rozwiązań powoli opada
ja z kolei zastanawiam się nad kupnem jakiegoś drugiego obiektywu, może ultraszerokokątny, coś w zakresie 10-20... myśl ta powoli we mnie dojrzewa
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
drogie obiektywy tak na prawdę w większości (prócz kwestii kolorystyka, kontrast, bokeh, winietowanie, AF w trudnych sytuacjach) pokazują swój pazur dopiero podczas druku do dużych formatów, czy oglądaniu w 100% powiększeniu. Gdybyś wrzucił pliki w pełnej rozdzielczości na picasse, wtedy można by oceniać. Przy miniaturkach to nawet na jakość ze swojego starego poczciwego kit'a nie mogę narzekać.
edit: coś okropnego dzieje się z edycją. Wcina mi losowo jakieś wyrazy!!
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 05-08-2009 o 10:24
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...