Cytat Zamieszczone przez Byniek
Dorn, z całym szacunkiem Popatrz ile tematów się powiela w nieskończoność, typu "co do Canona 350D??" "Tamron vs Sigma", itp... itd...Tematy są tak oklepane, że ciężko stworzyć coś nowego. Odkrywcą prochu jest się tylko raz. Jezeli poczatkujący ma bakcyla to temat pociągnie i nie będzie stresu, jak się zniechęci, to z Bogiem, znaczy się "wymiękł" i na huk mu to forum. Forum jest U Z U P E Ł N I E N I E M wiedzy o fotografii a nie głównym żródłem, żródła trzeba dywersyfikować aby wiedzieć więcej, i nie tylko klepiąc w klawiaturze specyfikację DSLR-ów i obiektów + całe inne "badziewie"
Kurde... a Wy dalej o SPRZĘCIE.... a mnie chodzi o coś innego...Kobitka lub facet robi zdjęcie np SMIENA... zdjecie jest do D. technicznie ale trzeba mu wytlumaczyć kadr, że za daleko, że uciął kawałek ręki.. itp. Nie chodzi mi o SPRZĘT. To pewnie przyjdzie póżniej / o ile kasa pozwoli / . Ale jak ktoś pokaże jak zrobić FOTOGRAFIĘ to pewnie absztyfikant sie nie zniechęci tylko dalej będzie róbował . Co najwyżej dojdzie w pewnym momencie do wniosku, że więcej z tego sprzętu nie wyciśnie i wejdzie na GOOGLE by poszukać pytania :"CANON czy FUJI".
Mnie chodzi o filozofię odpowiedzi. Zawsze można pominąć milczeniem 256 pytanie o to co to kadr. lub wkleic tylko link do wypowiedzi sprzed 2 linijek niżej. No chyba, że to forum tylko dla "zaawansowanych" co w takim przypadku proponuje umieścić w nagłówku