Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Lampa + Ślub + pytania..

Uzależniony

Domyślnie

Dzięki ripku za wskazówki w stylu Kelbiego. Potraktuj to jak komplement Jeśli masz jeszcze jakieś rady, takie "dane wyjściowe", to myślę, że możesz liczyć na audytorium:-D

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Raczej na tym da się zrobić całą ceremonię, wejście środek i wyjście pary. Zasada którą się kieruję to wpuszczać do obiektywu jak najwięcej światła żeby było miło i ładnie. Ja czasami pracuję na granicy poruszenia zdjęcia bez lampy dlatego seriaaaami i dużo strzelam.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Ja czasami pracuję na granicy poruszenia zdjęcia bez lampy dlatego seriaaaami i dużo strzelam.
    Ja natomiast walczę z ciężkim palcem na spuście. Staram się więcej myśleć o kadrze. No, ale jestem na innym etapie umiejętności fotografowania. W każdym razie dzięki za esencjonalne wskazówki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Ja natomiast walczę z ciężkim palcem na spuście. Staram się więcej myśleć o kadrze. No, ale jestem na innym etapie umiejętności fotografowania. W każdym razie dzięki za esencjonalne wskazówki.
    Ja walczyłem ale nie dam rady. Ostatnio ze ślubu przyniosłem 2000zdjęć.
    Wole mieć za dużo niż za mało. Za sprzęt płaci klient.. Zajadę aparat to się naprawi.

Uzależniony

Domyślnie

Ja walczyłem ale nie dam rady. Ostatnio ze ślubu przyniosłem 2000zdjęć.
    Wole mieć za dużo niż za mało. Za sprzęt płaci klient.. Zajadę aparat to się naprawi.
    No, ale jak napisał kolega założyciel wątku: będę pstrykał zdjęcia u kumpla na ślubie. Z tego można wywnioskować, że nie jest tzw. profi. My "nieprofi" musimy oszczędzać migawkę. Zwłaszcza ci z Poznania Punkt widzenia zależy od...

Domyślnie

Ale wiesz - strzelenie raz na długi czas dużo zdjęć nic migawce nie zrobi. Gorzej jeśli robi się ponad 10000zdjęć miesięcznie Ale robimy OT straszny

Domyślnie

tak jak ktoś już napisał - najlepiej iśc i postrzelac trochę zdjęc próbnych - u nas jest taki kościół że ide na ślub do niego bez lampy - gotyk, białe wnętrzę witraże od podłogi do sufitu - poezja, ale jest też taki na którym testowałem się kilka dni i musiałem przeprosic parę młodą i skierowac do lepszego kolegi - wszystko zależy od warunków
    EOS 40D, 17-85 IS USM, SIGMA APO 70-300 M, 50 1,8, 580 EX II, Manfrotto 804RC2

ZEBRA FOTO TEAM

Uzależniony

Domyślnie

Ale robimy OT straszny
    No bo autor zaniedbał swój wątek Ale jeśli tak, to: bez odbioru

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dobra ale jakiego stofena najlepiej bo jest ich chyba kilka rodzajów???:

Domyślnie

ja w kościele, podobnie jak koledzy czasy rzędu 1/60 i mniej nawet ostatnio na 1/15 lampka zależy jak czasem na wprost czasem w górę, praktycznie zawsze korekcja i iso i jechane po dwie, trzy klatki tego samego i dalej
    pozdro
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów