no niestety tablic testowych nie fotografuje, jakoś*mnie to nie kręci... próbowałem 10-22 szerszy plan robić, bo chyba do tego jest stworzony, ale płasko było, no i flarował niemożliwie. może złe warunki były, może ja zły pstrykach jestem. dlatego pytam: ma ktoś coś szerokiego tym 10-22 żeby się*pochwalić?Zamieszczone przez Czacha
Czacha, ja wiem, że trudniej, wiem też o przesłonach, bo wbrew pozorom to daje debilom fotograficznym m.in. przeglądanie opisów parametrów zdjęć...Zamieszczone przez Czacha
Czacha, 17-40L i 10-22 to śmiałbym twierdzić obiektywy porównywalne cenowo (co jest dla mnie dziwne, bo jakościowo są nieporównywalne). z matrycą 1:1 17-40 daje prawie to samo co 10-22 z matrycą 1:1.6 w sensie planu. widziałem dobre zdjęcia z 10-22EFS (te z reklam obiektywu 10-22 z chłopakiem nurkującym w wodzie i baaardzo szerokim pionem pleneru jest dla mnie super), ale trochę mnie rozczarowała jakość obiektywu jak trafił w do rąk. zdjęcia pod reklamę to się robi inaczej, a zuuuupełnie inaczej to wypada w praktyce śmiertelnikowi takiemu jak np. ja. na średnim formacie ludki focą z f/45 i mają żyletę. 17-40L domykam do 16 i jest ok, mnie zadowala. 10-22 nie dawało mi takiego efektu zadowolenia, więc obiektyw wrócił z testu do sklepu, bo akurat taką miałem możliwość. dlatego pytałem czy jest może jakiś użytkownik zadowolony i może jakieś zdjęcia pokazać. Czacha, może Ty masz?Zamieszczone przez Czacha
Czacha, jak to w życiu bywa, łatwiej gadać i dogryzać niż pokazać zdjęcia z których miało by coś wynikać. ale to wątek do galerii raczej czy do nadchodzącego konkursu? pozdrawiamZamieszczone przez Czacha