Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: 2 problemy zwiazane z 350d

Coś już napisał Awatar tomi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marko-wroclaw
    Właściwie to nawet aparacik jest ok, więc nie chce za bardzo wymieniać, ale co mam zrobić - przecież nie będe jechał z Wrocławia do Warszawy tylko po to żeby mi przeczyścili matrycę... To troszkę sie nie kalkuluje :P Przynajmniej niemam hot-pixeli
    A jak z FF/BF? ;-)
    Pewnie, że za samo zabrudzenie nie ma co wymieniać, bo i ciężko udowodnić, że samemu się nie zabrudziło. Ale mi sporo radości z nowej zabawki odebrało.
    A! I miałem hot pixela! Jednego ;-) Dziwny był. Jednego dnia był na wszystkich ponad 100 zdjęciach. W tym samym miejscu, pięknie świecący. A następnego dnia nie było po nim śladu. Naprawił się, czy co ;-)

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    brud na pewno nie jest podstawa reklamacji. Mozesz jednak przejsc sie do serwisu - wyczyszcza za darmo.

ej no zaraz. Reklamacja z powodu zasyfionej matrycy??? To nie przejdzie.
    Wszystko zalezy od podejscia sprzedawcy do problemu.
    Poza tym reklamacja to nie tylko wymiana body na nowe. Jesli maja odpowiedni sprzet wyczyszcza matryce na miejscu i oddadza aparat sprawny.

Powtorze tez poraz kolejny autorowi watku ze nie ma sie co martwic o exifa bo jest POPRAWNY - u mnie widac czym robiles zdjecie. Cos na kompie jest nie tak po prostu.

Coś już napisał Awatar marko-wroclaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Powtorze tez poraz kolejny autorowi watku ze nie ma sie co martwic o exifa bo jest POPRAWNY - u mnie widac czym robiles zdjecie. Cos na kompie jest nie tak po prostu.
    Hmm, może za mało na początku zaakcentowałem to.. Moja wina, ale jednak napisałem to napoczątku że ten problem z exifem występuję na 2-giej sztuce aparatu.. Nie na tym co sa brudo-kichy

Cytat Zamieszczone przez tomi
    A jak z FF/BF? ;-)
    FF/BF po paru testach nie wydawał sie "przerażający" choć ma tendencje do BF,ale nie jestem "upierdliwy" :P
    Ostatnio edytowane przez marko-wroclaw ; 10-06-2005 o 20:26
    Moja galeria: - CLICK !!
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Teraz kapuje

Poza tym niezle sa te Twoje foty architektury.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Poza tym niezle sa te Twoje foty architektury.
    HEH dzięki.. to jeszcze z analoga.. z cyfry nic jeszcze nie umieściłem... Narazie muszę przegryźć temat poprawnej pracy i jakości zdjęć z aparatu... Choć fotkowanie z cyfry jest "tańsze" to jakoś w analogu nie było tylu kłopotów..
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marko-wroclaw
    Mam 2 sprawy zwiazane z 2 nowo kupionymi aparatami:

1. Po tygodniu zauważyłem w jednym troche brudu na matrycy
    hehehe....jakbym Ci pokazał jaki u mnie syf w nowym nabytku (350D) to bys chyba przez tydzien rwał włosy z glowy. I grucha tez nie pomogła. Planuje czyszczenie na mokro u doswiadczonego kolegi. Pocieszam sie tym , że paprochy wyłażą w skrajnych warunkach (wysokie ISO, mała dziura)...i tez mi wylazły przy pstrykaniu pochmurnego nieba "dla jaj".
    skromny dorobek...www.pbase.com/alv32

Domyślnie

...a, i różne źródła donoszą, że 350D po prostu tak ma. Nie jest tak szczelny jak 10, 20 D, wiec lepiej przywyknij. Jedyne lekarstwo to przestawić sie na któryś z w/w body

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alv
    i tez mi wylazły przy pstrykaniu pochmurnego nieba "dla jaj".
    pstrykaj wiecej "dla jaj" . A jak juz skonczysz z syfem na matrycy to pstryknij sobie "dla jaj" np linijke . Dopiero Ci szczena opadnie.
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 10-06-2005 o 21:22

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alv
    ...a, i różne źródła donoszą, że 350D po prostu tak ma.
    Czyli muszę chyba zaopatrzyć sie na stałe w zestaw czyszczący?? Rozumiem że może sie brudzić po wymienianiu obiektywów.. bo przecież "żąglerka" to normalka, ale chyba jednak nie powinno to sie pojawic zaraz na początku... Oczywiście że można bardzo szybko zabrudzić, ale tak sie składa że ja jednak na początku to troche jak z jajkiem wiec raczej uawżam...

Domyślnie

tpop - hehehe....przyznam, że chodziło mi to po głowie....ale jak poczytałem to zacne forum - przeszło mi migusiem. I dalej ćwicze silną wole...

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów