Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: 2 problemy zwiazane z 350d

Coś już napisał Awatar marko-wroclaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie 2 problemy zwiazane z 350d

Mam 2 sprawy zwiazane z 2 nowo kupionymi aparatami:

1. Po tygodniu zauważyłem w jednym troche brudu na matrycy, nie pomaga wielokrotne dmuchanie gruszką... Czy to jest podstawa do zareklamowania aparatu? Poniżej są 2 linki do zdjęć z tymi paprochami (każde po 1,6MB)
    http://marko.magma-net.pl/foto/IMG_0235.jpg
    http://marko.magma-net.pl/foto/IMG_0236.jpg
    Jak próbuję dojrzeć te paproszki to niezbyt je widzę na matrycy. A może to nie jest brud??

2. W drugim aparacie nie pokazuje sie w EXIF-ie informacja o modelu aparatu tzn. zamiast Canon EOS 350 Digital jest unknown. Czy to można zmienić samemu czy też trzeba ewentualnie w serwisie załatwiać? (czy może flash pomoże?)

??:
    Moja galeria: - CLICK !!
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sieradz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marko-wroclaw
    Mam 2 sprawy zwiazane z 2 nowo kupionymi aparatami:

1. Po tygodniu
    Matko... po tygodniu masz tyle syfu na matrycy???? Czy jestes pewien, ze kupiles nowy aparat?
    Wyglada to jakby ktos kichnal na matryce

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To jest brud zwykly. Troche go duzo ale zaloze sie ze przy f16 nie widac nawet jednego. Mozesz reklamowac oczywiscie. Na samej matrycy golym okiem paproszkow nie zobaczysz.

Co do exifa ja nie widze problemu. U mnie sie wyswietla poprawnie.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

brud na pewno nie jest podstawa reklamacji. Mozesz jednak przejsc sie do serwisu - wyczyszcza za darmo.

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Mozesz reklamowac oczywiscie.
    ej no zaraz. Reklamacja z powodu zasyfionej matrycy??? To nie przejdzie.

Dopiero zaczyna Awatar Stryjek

Domyślnie

A może to na obiektywie od strony bagnetu ?
    Ja miałem podobną rzecz ale zniknęło jak zmieni łem obiektyw na inny co oznaczało ze było na soczewce od wewnętrznej strony.

Można pobrać ze strony Canona nowy software do 350D - tu na forum znajdziesz w starszych postach linki, wraz z manualem, byc moze to załatwui sprawę.
    Canon;

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    brud na pewno nie jest podstawa reklamacji. Mozesz jednak przejsc sie do serwisu - wyczyszcza za darmo.

ej no zaraz. Reklamacja z powodu zasyfionej matrycy??? To nie przejdzie.
    Chyba żartujesz. Skoro sprzedali zasyfiony aparat do zdecydowanie reklamacja jest do wygrania. Tak, jakbyś kupił książkę i okazało się, że na kartkach są tłuste plamy.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wlasciwie to EXIFem sie nie martwię.. ale faktycznie tym brudem troche sie zaczynam martwić.. Brud już wcześniej widziałem - po 2-3 dniach.. A obiektyw to raczje niej jest bo po zmianie szkła zostaje w tych samych miejscach... ;/
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Tak, jakbyś kupił książkę i okazało się, że na kartkach są tłuste plamy.
    No juz widze jak przychodzisz do ksiegarni po tygodniu i reklamujesz ksiazke bo ma tluste kartki. Zabiją Cie pustym smiechem.
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 10-06-2005 o 20:14

Coś już napisał Awatar tomi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marko-wroclaw
    1. Po tygodniu zauważyłem w jednym troche brudu na matrycy, nie pomaga wielokrotne dmuchanie gruszką...
    Miałem podobny problem. Kupiony przeze mnie 350D miał matrycę w podobnym stanie (nawet gorzej i też gruszka nie pomagała; paprochy na matrycy były widoczne, choć słabo i też miałem wrażenie, że ktoś kichnął do środka ;-) ; wyłaziły na zdjęciach dopiero przy dłuższym czasie naświetlania) i do tego FF. Wymieniłem i teraz jest ok. Swoją drogą często widywałem na różnych forach narzekania na czystość matryc zarówno w 350D jak i 20D. Może to dlatego, że aparaty z ewidentnym FF/BF przechodzą przez wiele rąk (w nadziei, że komuś nie będzie to przeszkadzać) i zdążą się zabrudzić? Ale to tak sobie gdybam.

W sumie to prędzej, czy później matryca się zabrudzi i czyszczenia się nie uniknie, ale uważam, że nowy aparat powinien być czysty. I tyle.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Właściwie to nawet aparacik jest ok, więc nie chce za bardzo wymieniać, ale co mam zrobić - przecież nie będe jechał z Wrocławia do Warszawy tylko po to żeby mi przeczyścili matrycę... To troszkę sie nie kalkuluje :P Przynajmniej niemam hot-pixeli

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów