Musze przyznac, ze jestem po wrazeniem obslugi na Zytniej ale to zaraz opowiem...
Dlugo zastanawialem sie czy oddac tam szklo do kalibracji (bf), bo teraz juz bez body nie przyjmuja. Czytajac opinie o tym serwisie balem sie, ze spiernicza mi i szklo i body wiec wybralem sie do konkurencji. Oczywsice oddalem tam sam obiektyw, bo maja firmowe body. Nastepnego dnia stwierdzili uszkodzenie elementow USM i wymiane calego silnika (koszt ok, 500zl). Kapilica. Odebralem szkielko, sprawdzilem przebieg aparatu - wszystko bezplatnie, fajnie. No ale coz - pozostala Zytnia. Ide. Na miejscu zabieraja mi body i obiektyw, prosze o szybka kalibracje i umawiamy sie na na stepny dzien. Podczas przyjacia sprzetu rozmowa konkretna, fachowa. Nastepnego dnia sprawdzam stan i... gotowe. Dzwonie do serwisu z pytaniem czy nie bylo problemow z kalibracja bo konkurencja stwierdzila problem z USM a oni, ze wszystko jest ok z AF i usterka naprawiona. Przyjechalem, oblukalem, odebralem z zadowoleniem. Body czyste, szklo tez, ostrzy w punkt.
Dla mnie obsluga MEGA REWELACYJNA i szybka.
Jesli taka zostanie Zytnia to wszystkim polecam. Tyle.