Hm, no byłem tam dwa razy i właściwie generalnie nie mogę narzekać. Zawiozłem 550D i dwa szkła (17-40/4 i 24-70/2.8) do regulacji, bo nie do końca byłem zadowolony z efektów działania AF. Korpus jest po gwarancji, więc regulowali odpłatnie, a szkła do korpusu w ramach gwarancji. Po pierwszej regulacji oba szkła na długich końcach ostrzyły w punkt, natomiast pojawił się BF na szerokim kącie w obydwu szkłach. Popstrykałem trochę fotek pod tym kątem i odwiedziłem Żytnią jeszcze raz. Pani zaniosła zabawki na zaplecze i poprosiła żebym zaczekał, bo może technik da radę sprawdzić od ręki, no i dał . Gdy sprzęt wrócił z zaplecza zrobiłem na szybko trochę zdjęć na parkingu przed, i już było "dobrze". Pani zza lady oddając mi zabawki potwierdziła, że wg technika istotnie był BF po pierwszej regulacji. Gdybym jednak musiał 2x wysyłać sprzęt i czekać, to już nie byłoby tak fajnie. Oddzielną sprawą jest jakość działania AF w 550D - problem jest znany, ale nie o tym wątek, natomiast o dziwo udało się jednak spowodować że opisywany zestaw działa lepiej niż "out of the box" - dzięki serwisowi.