Strona 25 z 28 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 276

Wątek: Serwis na Żytniej

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta

Nie wiem co o tym myśleć. Może wymiana migawki nie oznacza zawsze wyzerowania licznika, tylko np. licznik resetowany ręcznie?
    Z różnych wypowiedzi serwisu wynika, że w systemie jest więcej niż jeden licznik. To co podaje EOSInfo to tylko część prawdy.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

No właśnie. Podobno licznik może być powiązany jakoś z mirrorboxem, a nie ściśle z migawką. Czyli jednym słowem całkiem prawdopodobne jest wymienienie migawki bez zerowania licznika.

Coś już napisał

Domyślnie

Czyli jeśli ktoś chwali się jakimś 500tyś przebiegiem bez wymiany migawki to ... może ma już wymienione 3 migawki ?

Domyślnie

Witam,

Niestety, i ja musiałem oddać mojego Canona do serwisu. Zakupiony na początku września 2011r, model PowerShot SX 130is, przebieg ok 1500 fotek (w tym ok 30 filmów hd).
    Jakoś w październiku zauważyłem, że na filmach widoczna jest biała plamka (coś jak stuck pixel na matrycy). Myślałem że to wina brudu na obiektywie, ale nie - wręcz przeciwnie, obiektyw był czysty. Kontaktowałem się z Canonem w Niemczech, odesłali mnie na Żytnią. Po udanej korespondencji z E-CSI (pozdrawiam serdecznie pana Macieja Heyman'a - kontakt na 5+!), zaniosłem aparat do sprzedawcy, gdzie go kupiłem (EURO RTV AGD). Przedstawiłem problem, oraz korespondencję z Canonem w Niemczech, oraz E-CSI.

Data zgłoszenia reklamacyjnego w EURO RTV AGD: 20.02.2012

Aparat na dzień dzisiejszy (12.03.2012): 9. Zlecenie zakończone (wg. E-CSI).

Po krótkiej korespondencji z Panem Maciejem, dowiedziałem się, iż aparat wraca z serwisu w Niemczech, wymieniono obiektyw, była to wina wady migawki.
    Oczywiście wszystko robione w ramach gwarancji producenta.

Czy ktokolwiek miał podobną sytuację? I mógłby mi przybliżyć problem, który powstał? Szczerze powiedziawszy, jestem laikiem jeśli chodzi o naprawy sprzętu foto - chciałbym wiedzieć, co, dlaczego, i przez kogo tak się stało - chciałbym uniknąć czynności, które mogłyby skrócić żywotność mojego sprzętu do fotografowania.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Czy ktokolwiek miał podobną sytuację? I mógłby mi przybliżyć problem, który powstał? Szczerze powiedziawszy, jestem laikiem jeśli chodzi o naprawy sprzętu foto - chciałbym wiedzieć, co, dlaczego, i przez kogo tak się stało - chciałbym uniknąć czynności, które mogłyby skrócić żywotność mojego sprzętu do fotografowania.
    To pytanie do serwisu który naprawiał.Nasze ewentualne sugestie to tylko sugestie i domysły....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    To pytanie do serwisu który naprawiał.Nasze ewentualne sugestie to tylko sugestie i domysły....

Zapomnialem napisac! :-) Aparat wrocil z serwisu. Ode mnie, do Euro RTV, od nich na Żytnią, z żytniej do Niemiec. Wymieniony obiektyw oraz migawka. Wszystko ok.

Domyślnie

Witam
    Z racji tego że w necie wyczytałem dużo negatywnych opinii na temat w/w serwisu ja chciałem pochwalić ich za szybką i dobrą robotę.

Obiektyw Canon 17-85 IS USM error 99 na aparacie
    Wymiana taśmy elektronicznej przesłony i czegoś tam jeszcze cena 320zł z przesyłką w dwie strony.
    Wysłane w poniedziałek we wtorek mail od nichz że przyszedł.
    Po południu we wtorek wycena i pytanie czy robić.
    Moja zgoda i za 5dni roboczych obiektyw był u mnie.
    Pomijam cenę może i mogła by być niższa, ale mam sprawne szkło.
    Wysłałem DHL na koszt serwisu więc nie trzeba nic płacić, kurier przyjechał do domu.
    Ani razu nigdzie nie dzwoniłem, wszystko ogarnięte z poziomu strony internetowej.
    Duży plusik dla serwisu!

Pozdrawiam!

Początki nałogu

Domyślnie

Mam pytanie czy zna ktoś dobry i godny zaufania serwis foto najlepiej w Warszawie gdzie będą potrafili zrobić kalibracje kilku szkieł Canona do dwóch body oraz inne czynności np wymiana migawki ?
    Ważne żeby był to serwis który ma przystępne ceny i nie próbuje zedrzeć ostatniego grosza z klienta jak tylko widzi ku temu okazje.

P.S. Proszę tylko nie piszcie że na Żytniej

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 03-07-2012 o 13:40
    C - lustra, szkła i błysk

Początki nałogu
    Miasto
    022

Domyślnie

nie słyszałem o innym serwisie w wwa kalibrującym puszki i szkła do C niż Żytnia
    na szczęście, zawsze mogę się mylić.....

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jutro idę do nich z 60d który nie działa i się grzeje jak go odpale więc mam nikłe nadzieje na niski wymiar kary. Mój Boże a było tylko 6 tyś kłapnięć i brak gwarancji.
    Miał ktoś tak z 60d? Chyba że mój chiński dostawca jednak wywiąże się z obiecanej gwarancji.
    Ostatnio edytowane przez komer34 ; 10-07-2012 o 23:35
    CANON 60D_Tamron 17-50 f/2.8 VC_ C85 1.8_430ex II

Strona 25 z 28 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów