No właśnie. Podobno licznik może być powiązany jakoś z mirrorboxem, a nie ściśle z migawką. Czyli jednym słowem całkiem prawdopodobne jest wymienienie migawki bez zerowania licznika.
Czyli jeśli ktoś chwali się jakimś 500tyś przebiegiem bez wymiany migawki to ... może ma już wymienione 3 migawki ?
Witam,
Niestety, i ja musiałem oddać mojego Canona do serwisu. Zakupiony na początku września 2011r, model PowerShot SX 130is, przebieg ok 1500 fotek (w tym ok 30 filmów hd).
Jakoś w październiku zauważyłem, że na filmach widoczna jest biała plamka (coś jak stuck pixel na matrycy). Myślałem że to wina brudu na obiektywie, ale nie - wręcz przeciwnie, obiektyw był czysty. Kontaktowałem się z Canonem w Niemczech, odesłali mnie na Żytnią. Po udanej korespondencji z E-CSI (pozdrawiam serdecznie pana Macieja Heyman'a - kontakt na 5+!), zaniosłem aparat do sprzedawcy, gdzie go kupiłem (EURO RTV AGD). Przedstawiłem problem, oraz korespondencję z Canonem w Niemczech, oraz E-CSI.
Data zgłoszenia reklamacyjnego w EURO RTV AGD: 20.02.2012
Aparat na dzień dzisiejszy (12.03.2012): 9. Zlecenie zakończone (wg. E-CSI).
Po krótkiej korespondencji z Panem Maciejem, dowiedziałem się, iż aparat wraca z serwisu w Niemczech, wymieniono obiektyw, była to wina wady migawki.
Oczywiście wszystko robione w ramach gwarancji producenta.
Czy ktokolwiek miał podobną sytuację? I mógłby mi przybliżyć problem, który powstał? Szczerze powiedziawszy, jestem laikiem jeśli chodzi o naprawy sprzętu foto - chciałbym wiedzieć, co, dlaczego, i przez kogo tak się stało - chciałbym uniknąć czynności, które mogłyby skrócić żywotność mojego sprzętu do fotografowania.
Pozdrawiam
To pytanie do serwisu który naprawiał.Nasze ewentualne sugestie to tylko sugestie i domysły....Czy ktokolwiek miał podobną sytuację? I mógłby mi przybliżyć problem, który powstał? Szczerze powiedziawszy, jestem laikiem jeśli chodzi o naprawy sprzętu foto - chciałbym wiedzieć, co, dlaczego, i przez kogo tak się stało - chciałbym uniknąć czynności, które mogłyby skrócić żywotność mojego sprzętu do fotografowania.
Witam
Z racji tego że w necie wyczytałem dużo negatywnych opinii na temat w/w serwisu ja chciałem pochwalić ich za szybką i dobrą robotę.
Obiektyw Canon 17-85 IS USM error 99 na aparacie
Wymiana taśmy elektronicznej przesłony i czegoś tam jeszcze cena 320zł z przesyłką w dwie strony.
Wysłane w poniedziałek we wtorek mail od nichz że przyszedł.
Po południu we wtorek wycena i pytanie czy robić.
Moja zgoda i za 5dni roboczych obiektyw był u mnie.
Pomijam cenę może i mogła by być niższa, ale mam sprawne szkło.
Wysłałem DHL na koszt serwisu więc nie trzeba nic płacić, kurier przyjechał do domu.
Ani razu nigdzie nie dzwoniłem, wszystko ogarnięte z poziomu strony internetowej.
Duży plusik dla serwisu!
Pozdrawiam!
Mam pytanie czy zna ktoś dobry i godny zaufania serwis foto najlepiej w Warszawie gdzie będą potrafili zrobić kalibracje kilku szkieł Canona do dwóch body oraz inne czynności np wymiana migawki ?
Ważne żeby był to serwis który ma przystępne ceny i nie próbuje zedrzeć ostatniego grosza z klienta jak tylko widzi ku temu okazje.
P.S. Proszę tylko nie piszcie że na Żytniej
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez albercikk ; 03-07-2012 o 13:40
C - lustra, szkła i błysk
nie słyszałem o innym serwisie w wwa kalibrującym puszki i szkła do C niż Żytnia
na szczęście, zawsze mogę się mylić.....
Jutro idę do nich z 60d który nie działa i się grzeje jak go odpale więc mam nikłe nadzieje na niski wymiar kary. Mój Boże a było tylko 6 tyś kłapnięć i brak gwarancji.
Miał ktoś tak z 60d? Chyba że mój chiński dostawca jednak wywiąże się z obiecanej gwarancji.
Ostatnio edytowane przez komer34 ; 10-07-2012 o 23:35
CANON 60D_Tamron 17-50 f/2.8 VC_ C85 1.8_430ex II