Strona 14 z 28 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 276

Wątek: Serwis na Żytniej

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polaro Zobacz posta
    Czy to prawda, że chcąc oddać szkło do kalibracji trzeba przesłać je razem z korpusem?
    Nie potrzeba, ponieważ i tak kalibrują do obiektywu serwisowego. Tylko na wyraźne żądanie do puszki jaką im podeślesz. Jeżeli aparat ostrzy poprawnie z nowymi szkiełkami canona, to nie powinno być problemu aby ten wysłany tego nie robił.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
    Nie potrzeba, ponieważ i tak kalibrują do obiektywu serwisowego. Tylko na wyraźne żądanie do puszki jaką im podeślesz. Jeżeli aparat ostrzy poprawnie z nowymi szkiełkami canona, to nie powinno być problemu aby ten wysłany tego nie robił.
    Czy aby na pewno masz rację ?

Ja wysłałem body wraz ze szkłami. Body kalibrują do wzorca, a potem szkła do body...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja swoje przygody z Żytnią miałem zacząłem od bardzo miłego zaskoczenia, mianowicie zostawiłem do skalibrowania obiektywy, które po uproszeniu miały być dostępne za dwa dni. Patrząc w domu na potwierdzenie zlecenia naprawy okazało się, że przez pomyłkę wpisali mi błędne dane zamieszkania. Zadzwoniłem do nich, by wyjaśnić sytuację a Pan powiedział mi, że już obiektywy są do odebrania zaledwie po dwóch i pół godziny od zostawienia szkieł
    A jeśli chodzi o czyszczenie matrycy, zostawiałem aparat i szkła do sprawdzenia czy nie trzeba czegoś tam poprawić z fokusem. Jako, że ekspertyza wykonywana jest za darmo i to, że po ekspertyzie nic nie trzeba było regulować, tym większe moje było zdziwienie kiedy zobaczyłem, że wszystko co z optyki i z matrycy można czyścić było wyczyszczone za totalny free

a co do autoryzacji... ja w przeciągu 5 miesięcy słyszałem kilka jak nie kilkanaście razy o tym, że Żytnia straciła autoryzacje. Nie wiem gdzie kolega był w serwisie ale zanim poszedłem pierwszy raz na Żytnią będąc w innym serwisie wysyłali mnie właśnie do naszego ulubionego serwisu bo oni nawet nie chcieli się podjąć kalibracji. Później w innych punktach też mnie odsyłali na żytnią...
    A przecież chyba oni chcieliby mieć klienta a oni odsyłali do konkurencji
    Canon 40d+BG-E2N, Canon 17-40 f/4 L USM, Canon 70-200 f/2.8 L USM, 580EX II i z Canon Shoe Cord OC-E3

Domyślnie

Witam

Jako, że na matrycy mojego 500D (po 2 tygodniach) pojawiło się dużo hot i parę bad pikseli, to oddałem go na reklamację właśnie na Żytnią. Wymienili ją, ale też trochę sknocili - źle zamocowana matówka (dolne punkty af świeca z poświatą i wydać też czerwone plamy w wizjerze) i jak założę lepsze szkło niż kit (Sigma 17-70), to również chrupiący uchwyt. I mam takie pytanie - czy warto im go odesłać - czy zrobią to porządnie?

Domyślnie

Skoro sknocili, to dlaczego nie warto?

Domyślnie

Bo zawsze może być gorzej Ok wyślę - najwyżej nie zrobię tego raz.
    500D + Sigma 17-70 DC MACRO

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Byrd Zobacz posta
    Bo zawsze może być gorzej Ok wyślę - najwyżej nie zrobię tego raz.
    Skoro uważasz, że usługe źle wykonali to musisz ponownie odesłać i dać im szansę naprawy.
    Gorzej już raczej nie będzie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Skoro uważasz, że usługe źle wykonali to musisz ponownie odesłać i dać im szansę naprawy.
    Gorzej już raczej nie będzie
    Ok. Na razie wiosny nie ma (pomysłów na zdjęcia też) to odżałuję te 2 tygodnie.
    500D + Sigma 17-70 DC MACRO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    Czy aby na pewno masz rację ?

Ja wysłałem body wraz ze szkłami. Body kalibrują do wzorca, a potem szkła do body...
    Dokładnie tak jak piszesz.

Dopiero zaczyna Awatar szymanek1986
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No ja mam dylemat z moim 24-105 i skrzypiącym pierścieniem.Oddać czy nie oddać.Rozmawiałem z kumplem który wozi od nas sprzęt do serwisu na Żytniej,powiedział że obiektyw wyczyszczą ale nie daje gwarancji że będzie ostrzył jak przed czyszczeniemCo radzicie?
    “Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło.”
    EOS 50D+17-40 L +24-105 L+70-200 4.0 L+EXTENDER 1,4+METZ AF50

Strona 14 z 28 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów