Strona 13 z 28 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 276

Wątek: Serwis na Żytniej

Coś już napisał

Domyślnie

Z moich doswiadczeń seriws zawsze chcial fakture zakupu lub paragon +gwarancje.Dwa razy korzystalem z serwisu na Zytniej ,zawsze mialem i jedno i drugie ,choc za pierwszym razem sama gwarancja była czysta bez pieczatki sklepu,ale serwis nie robil zadnego problemu.Myslę,ze i sam paragaon zakupu czy faktura wystarczy.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Karta gwarancyjna potrzebna jest serwisowi do wpisania wykonanej naprawy.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

Dzięki wielkie, Twoja odpowiedź mnie uspokoiła.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Przygotowania do serwisu

Zamierzam w najbliższym czasie oddać szkło wraz z puszką na Żytnią, do kalibracji. Kupiony kilka dni temu obiektyw ma FF i wygląda na to, że problem leży po stronie puszki.

Mam w związku z tym pytanie - czy obiektyw należy w jakiś sposób zabezpieczyć na ten czas, np. zakładając filtr UV? Jak wspomniałem, obiektyw jest nowy i z oczywistych względów nie chciałbym, aby mu się przytrafiło jakieś zarysowanie... Nie wiem natomiast, czy założony filtr nie wpłynie negatywnie na prawidłowość kalibracji.

Czy obiektyw oddaje się w takiej sytuacji założony na puszkę, czy oddzielnie? Jest jakaś reguła? A może macie jakieś inne sugestie?

To mój pierwszy kontakt z Żytnią, stąd te pytania:-D
    5DmkII | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/4L IS | EF 100/2.8L IS macro | EF 50/1.8 | Speedlite 580EX II
    450D | EF-S 18-55/3.5-5.6 IS | EF-S 55-250/4-5.6 IS

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marchpol Zobacz posta
    Zamierzam w najbliższym czasie oddać szkło wraz z puszką na Żytnią, do kalibracji. Kupiony kilka dni temu obiektyw ma FF i wygląda na to, że problem leży po stronie puszki.

Mam w związku z tym pytanie - czy obiektyw należy w jakiś sposób zabezpieczyć na ten czas, np. zakładając filtr UV? Jak wspomniałem, obiektyw jest nowy i z oczywistych względów nie chciałbym, aby mu się przytrafiło jakieś zarysowanie... Nie wiem natomiast, czy założony filtr nie wpłynie negatywnie na prawidłowość kalibracji.

Czy obiektyw oddaje się w takiej sytuacji założony na puszkę, czy oddzielnie? Jest jakaś reguła? A może macie jakieś inne sugestie?

To mój pierwszy kontakt z Żytnią, stąd te pytania:-D
    to przygotuj się na szok.. każą zdjąć i zabrać wszystkie dodatki, filtry, klapki, wyjąć karty itp. potem na twoich oczach wrzucą wszystko do foliówki albo pudełka ("wrzucą" możesz traktować dosłownie) i zabiorą na zaplecze..
    do potwierdzenia oddania dopiszą że "sprzęt nosi ślady używania, widoczne rysy" i nawet jak porysują to możesz im nagwizdać - tu na forum było tylko o jednym przypadku kiedy ktoś wywalczył opis - "sprzęt bez śladów używania" bo puszka była chyba z pudełka od razu wyjęta i jak chociaż jedną ryskę zobaczą to nic innego nie wpiszą..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    to przygotuj się na szok.. każą zdjąć i zabrać wszystkie dodatki, filtry, klapki, wyjąć karty itp. potem na twoich oczach wrzucą wszystko do foliówki albo pudełka ("wrzucą" możesz traktować dosłownie) i zabiorą na zaplecze..
    do potwierdzenia oddania dopiszą że "sprzęt nosi ślady używania, widoczne rysy" i nawet jak porysują to możesz im nagwizdać - tu na forum było tylko o jednym przypadku kiedy ktoś wywalczył opis - "sprzęt bez śladów używania" bo puszka była chyba z pudełka od razu wyjęta i jak chociaż jedną ryskę zobaczą to nic innego nie wpiszą..
    To rzeczywiście szok!
    Czyli nie zakładać szkła na puszkę, tylko oddać oddzielnie?
    5DmkII | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/4L IS | EF 100/2.8L IS macro | EF 50/1.8 | Speedlite 580EX II
    450D | EF-S 18-55/3.5-5.6 IS | EF-S 55-250/4-5.6 IS

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marchpol Zobacz posta
    To rzeczywiście szok!
    Czyli nie zakładać szkła na puszkę, tylko oddać oddzielnie?
    szkło na puszce zostaw ale nie przyjmą ci z klapkami, filtrami itp. nie wiem czasem czy nie każą zdjąć też muszli ocznej itp. w każdym razie jak myślisz że będą obchodzić się z tym sprzętem jak z jajkiem to złudne nadzieje..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

mi szło przyjęli gołe
    korpus również zdejmowali muszle oczną dekiel i klapkę od baterii

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jakiś czas temu oddałem 5D i 85 1,8 do kalibracji, wysyłając kurierem. Dołączyłem nieopatrznie nawet kartę, że nie wspomnę o dekielkach. Sprzęt opisali dokładnie, nawet dziurę w muszli ocznej, której sam po serwisowaniu nie dopatrzyłem się. Oddali wszystko to co im wysłałem i nawet kalibracja ok.

Coś już napisał Awatar polaro
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czy to prawda, że chcąc oddać szkło do kalibracji trzeba przesłać je razem z korpusem?

Strona 13 z 28 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów