Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: KARTA CF DO EOS 1Ds Mark III

Zbigu
    Guest

Domyślnie

Ja mam 16GB i 4GB i jak robię zdjęcia seryjne w RAW max jakość to aparat robi kilka zdjęć i zdycha, 5-6 seryjnie i koniec, dla mnie to nie jest dopuszczalne, karty za wolne.

Ciekawe czy możesz zrobić więcej np. 10-30 zdjęć ciurkiem RAW max w 1ds mark III?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Wiesz - ja NIGDY nie cykam seria wiecej niz 6-8 fotek. Nie krece filmu i nie jest mi to potrzebne. Jesli cykam seria np. na koncertach, to po 3-5 zdjec. Jakbym chcial miec karabin maszynowy, to bym Marka 1D kupil ;-)
    Ale specjanie sprawdzilem i po 10-15 fotkach w serii na rawach robi mi bez zajakniecia.

Zbigu
    Guest

Domyślnie

Pewnie nie robisz zdjęć 85mm f.1.2 dla takich nastaw przy zdjęciach np. podczas ślubu, robię duże serie bo musze nie tylko trafić w "jakość", ostrość ale również uchwycić odpowiednią chwilę. Już to przeszedłem i robienie seryjnych zdjęć nawet portretów z ręki to nie fanaberia ale konieczność jak masz f.1.2.

Ale spoko, jak wiesz robienie zdjęć to nie tylko skupianie się na jednym parametrze, jak bym kupił karabin maszynowy to nie miał bym 21MPIX i kłopoty z Cropem.

Mój mark z 85mm f1.2 to najlepszy zestaw i kropka.

Początki nałogu

Domyślnie

"Mój mark z 85mm f1.2 to najlepszy zestaw i kropka."
    - czy mi się tak tylko wydaje, czy to nie jest przypadkiem prawdziwy powód istnienia tego wątku? :P
    Aparaty, obiektywy, lampy.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigu Zobacz posta
    Pewnie nie robisz zdjęć 85mm f.1.2 dla takich nastaw przy zdjęciach np. podczas ślubu, robię duże serie bo musze nie tylko trafić w "jakość", ostrość ale również uchwycić odpowiednią chwilę. Już to przeszedłem i robienie seryjnych zdjęć nawet portretów z ręki to nie fanaberia ale konieczność jak masz f.1.2.

Mój mark z 85mm f1.2 to najlepszy zestaw i kropka.

jak tak będziesz w kościele te serie walił, to kiedyś ksiądz podziękuje ci za współpracę i zamiast serii będziesz miał ..., no wiesz co będzisz miał :-)

Zbigu
    Guest

Domyślnie

Dzięki za uwagi. Tak czy inaczej robienie zdjęć w naturalnym oświetleniu bez lampy daje najlepszy efekt. Można to uzyskać tylko posługując się bardzo jasnym obiektywem, a to wymaga robienia wiekszej ilości zdjęć i wybierania z nich najlepszych ujęć. Ksiądz jest OK bo i tak moje zdjęcia są mniej uciążliwe niż np strzelanie lampą po oczach.

Polecam ten sposób robienia zdjęć i dlatego trzeba mieć bardzo szybkie karty . W moim przypadku para RAW + JPG przy zdjęciach seryjnych wymaga co najmniej 45MB/s aby płynnie posługiwać się aparatem.

Wczoraj zrobiłem 1500 zdjęć w kościele podczas mszy i po i powiem że są świetne, poprostu nie osiągnie się takich efektów z lampą.

gorąco pozdrawiam,

Zbigu

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigu Zobacz posta

Wczoraj zrobiłem 1500 zdjęć w kościele podczas mszy i po i powiem że są świetne,
    Zbigu
    no jak zrobiłeś 1500 to wszyscy w kościele byli pewnie zachwyceni :-)
    może pokaż tu ze 3 szt z tego 1500?

Zbigu
    Guest

Domyślnie

Ano byli, podaj proszę e-mail priv i już przesyłam kilka fotek, zmniejszę do 1600x1200.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów