Witam.
Na wstepie zaznacze iz czytalem wiele tematow na forum, testy, ale wiadomo iz kazdy zmienia aparat z troche innych powodow, wiec troche inne moga byc tez odpowiedzi
Zastanawiam sie nad zmiana 20D na 1D . Wiem ze zasadniczo jest to znaczny "krok wstecz", jednak bardziej zalezy mi na szybkosci i wytrzymalosci, anizeli na wiekszej matrycy, czy mniejszych szumach.
Potrzebuje aparatu ktory bedzie moim partnerem na zawodach MX,Enduro,CC a takze nie zaprotestuje kiedy bede chcial porobic zdjecia chlopakow na BMX'ach czy MTB.
Aparat musi wytrzymywac deszcze, bloto i.t.d a w przypadku mojej 20 troszke sie tego boje. Nie raz dochodzilo do sytuacji kiedy na zawodach zaczalem slizgac sie po blocie siegajacym do polowy lydki, i jedyna rzeczy o ktorej myslalem to nie wpuszczenie tam 20
Aha, udalo mi sie za to wyczytac, iz 1 ma bardzo duzy pobor pradu, i jedna bateria starcza max na 400zdjec (zakladajac ze jest w swietnym stanie) - czy jest to prawda?

Aha, dodam iz swego czasu mialem D30 i naprawde cenilem ten aparat, wiec mysle ze 1D nie powinien sprawic mi zawodu pod zadnym wzgledem.
Do aparatu bede podpinal:
-EF 70-200 mm F/4 L
-EF 28-135 mm IS USM
-EF 20 mm F/2.8 USM
-Zenitar 16mm (chociaz bede chcial zmieniac na Pelenga).
i masa szkiel na M42, lepszej badz gorszej jakosci.
Mam nadzieje ze zadne z tych szkielek nie bedzie mialo z tym body zadnych problemow?
Pozdrawiam Serdecznie!