Cytat Zamieszczone przez snowboarder
Przelecialem twoja galerie i masz naprawde fajne zdjecia! Ogolnie
wysoki poziom. Te z wielorybami wydaja sie troche nieostre, przy lodce
i takiej akcji musisz czasy skracac min. do 1/1000. Fajne, ze zawsze masz
tylko ogon, znam ten bol, patrzysz na wode, czekasz, o on sie w dowolnym
miejscu znienacka pojawia, zanim zdazysz pstryknac, to jest juz tylko ogon ;-)
Dzieki. Niektore ogony wielorybow sa rzeczywiscie lekko nieostre ale z reguly 1/1000 zupelnie wystarczala. Kolysanie lodzi bylo problemem. Przewaznie mam ogony bo oprocz tego to niewiele tych wielorybow widac - kawalek grzbietu wystajacy z wody. Ogon wiec byl czyms bardziej ciekawym. Dwa razy zdarzylo sie ze humbak wystawil glowe ale tylko jedno zdjecie wyszlo poprawnie przy czym kadr jest dosc nieciekawy wiec go nie zamiescilem. Najciekawsze ujecie byloby gdyby humbak wyskoczyl nad wode ale zaden tego nie zrobil. Stad przewaznie ogony.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
djtermoz, oglądam któryś raz Twoje zdjęcia z Nowej Zelandii, i muszę napisać, że są naprawdę rewelacyjne. Kocham takie klimaty. Poza tym jestem fanem literatury fantasy, a Władca Pierścieni był kręcony właśnie tam Strasznie mi się podobały pejzarze w tym filmie. Twoje zdjęcia sprawiają, że jeszcze bardziej chcę tam pojechać.
Bardzi dziekuje za opinie. Co prawda bedac tam akurat na miejscach z filmu sie nie skupialem (a jest ich tam duuuzo) ale w wielu miejscach na Pld Wyspie ma sie te wrazenie ze np. "o a tu to moglby byc Rivendell!".