nie przesadzaj wystarcza ciemniejsze spodnie , koszula , sweterek i mozna wygladac jak czlowiek , za to czuc sie swobodnie ;]
nie przesadzaj wystarcza ciemniejsze spodnie , koszula , sweterek i mozna wygladac jak czlowiek , za to czuc sie swobodnie ;]
no comment...
mnie nie obchodzi jak kto sie ubiera ale... jak ogladam zdjecia ze slubu i widze na co trzecim goscia z kamera w wytartych dzinsach, w koszuli z krotkim rekawem, rozpietej prawie do polowy, to na miejscu mlodych nie bylbym taki wyrozumialy...
canon
Ostatnio edytowane przez LISU ; 26-08-2009 o 03:16
"Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
Fotoblog (:
Zwiazana... umowa. Przychodzi do pracy jak napisales. Nie widziales innych stanowisk pracy gdzie garniak jest wymagany? Zacznij sie obracac wsrod ludzi
Przeciez nie musisz i to jest w tym najlepsze - jest wybor ;-)
U mnie to nie decyduje o zleceniu ale wypada sie odpowiednio ubrac choc to co mam na sobie zalezy od tego na jaka PM trafie.
właśnie dlatego, że to jedna osoba ubrana nieadekwatnie do okoliczności, więc od razu zwraca na siebie uwagę i wprowadza dysonans... nikt nie mówi o noszeniu fraków, garniturów od armaniego itp. ale odrobinę szacunku dla młodych i ich gości...
pomijam już fakt, że w czasie składania życzeń ustawił się dokładnie pomiędzy panna młodą a młodym i na każdym zdjęciu ze składania życzeń będzie taki oto obrazek:
pan młody, kamerzysta, panna młoda...
canon
dokładnie, wg mnie na ślubie to spodnie od garniaka, pantofle/czarne cichobuty, koszula to absolutne minimum. Wszyscy na ślubach są w garniturach i łatwiej się wmieszać w tłum i zrobić lepsze zdjęcia, nie mówiąc już o samej przysiędze, gdy staje się koło młodych - ja nikomu tego nie narzucam, ale sam zawsze chodzę w garniaku na ślub, zainwestowałem w dobre buty i nareszcie nie bolą mnie nogi (jak co we wcześniejszych pantoflach) i nie słychać mnie w ogóle jak chodzę po kościele.
Nie chodzi tu o styl czy przepych - po prostu o styl bycia i uszanowania Młodych, Rodziców i miejsca ślubu. Do kościoła w niedzielę w krótkich spodniach, ani w tym co na codzień nie chodzę.
u mnie prawie standardowo ? - czarna koszula z długim rękawem (w wyjątkowe upały jasna koszula z krótkim), czarny krawat, jasne spodnie od garnituru i czarne wygodne pantofle (11 letnie-rozchodzone, ciche, zadbane i nie zniszczone ;-) ) + czarna torba foto
-na plener w innym terminie - strój "nieoficjalny" - na luzie, bardziej na sportowo (nie mylić z dresami :grin: )
Ostatnio edytowane przez spino ; 26-08-2009 o 13:18
UWAGA 26.10.2012 SKRADZIONO: Canon 5D -nr ser. 3431303646; Canon Speedlite 580EX II -nr ser. 352198; Canon 50 f/1,4 -nr ser. 77370854, Canon 85 f/1,8 -nr ser. 49800336, CANON 70-200 f/2,8L IS USM -nr ser. 471918, Tamron SP AF 28-75 f/2.8 -nr ser. 536031; TORBA Canon Deluxe Camera Bag 10EG; KAMERA SONY XDR-NX5E -nr ser. 211529