Strona 4 z 24 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 238

Wątek: Strój na ślub?

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Ja zawsze biorę w lecie pantofle, spodnie od garnituru i koszulę (bez krawatu, bo nie wypada, aby podczas przysięgi ciekło mi z czoła jak z kranu), ale jak jest chłodniej to biorę krawat.
    nie zdawałem sobie sprawy, że taki kawałek materiału jak krawat, tak bardzo chroni przed zimnem

mój strój to skórzane buty na sportowej podeszwie, lniane spodnie, koszula i na to kamizelka. nie foto, sweter czyli chyba bawełna jak jest gorąco to podwijam rękawy. krawatu nigdy nie nosiłem, głównie dlatego że boję się że kiedyś z którymś paskiem od aparatu by mi się mógł pomylić i bym się udusił niechcący.
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 27-08-2008 o 10:07
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    nie zdawałem sobie sprawy, że taki kawałek materiału jak krawat, tak bardzo chroni przed zimnem
    Kolega pewnie uzywa krawata jako zaworu regulujacego przeplywem ciepla. Wiadomo przeciez ze cieplo uchodzi go gory. :-)

U mnie synchronizacja z otoczeniem. Spodnie od garnituru grafit, czarne eleganckie buty, koszula raczej jasna (jak jest slonce) - do kosciola zakladam marynarke grafitowa, aby mniej swiecic.
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 27-08-2008 o 10:14

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Czarne buty, czarne spodnie, czarna koszula. W razie czego mogę odprawić ślub jakby ksiądz zasłabł.

Generalnie idę w stronę luzu. Myślę że niedługo zamienię koszulę na koszulkę polo (też czarną).
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Bywalec

Domyślnie

Niech za przykład posłużą stroje Panów fotografów w Cannes. Myślę, że ich smokingi i białe koszule są jak najbardziej odpowiednie do rangi. Do slubu również, może nie w smokingu, ale elegancko.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Czarne buty, czarne spodnie, czarna koszula. W razie czego mogę odprawić ślub jakby ksiądz zasłabł.

Generalnie idę w stronę luzu. Myślę że niedługo zamienię koszulę na koszulkę polo (też czarną).
    Ja dokladnie tak samo,miekkie czarne buty (zeby nie stukac), czarne spodnie, i czarna koszula. W trakcie wesela, tzn ok 22, ubieram czarna polo.
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Podczas ceremoni zawsze garnitur, na weselu około godziny 21 przebieram się w wygodniejszy strój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Niech za przykład posłużą stroje Panów fotografów w Cannes. Myślę, że ich smokingi i białe koszule są jak najbardziej odpowiednie do rangi. Do slubu również, może nie w smokingu, ale elegancko.
    No troszkę przesadziłeś z tą rangą wesela. Tylko raz o ile dobrze pamiętam ubierałem marynarkę w tamtym sezonie gdy na weselu był Prezydent RP. A tak to luźno

Ja marynarki już sobie nie wyobrażam w momencie jak mam na sobie 2 body i pas z 2-3 pokrowcami na dodatkowe szkła czy lampę błyskową...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    No troszkę przesadziłeś z tą rangą wesela. Tylko raz o ile dobrze pamiętam ubierałem marynarkę w tamtym sezonie gdy na weselu był Prezydent RP. A tak to luźno

Ja marynarki już sobie nie wyobrażam w momencie jak mam na sobie 2 body i pas z 2-3 pokrowcami na dodatkowe szkła czy lampę błyskową...
    Dla Państwa Młodych ich wesele ma większą rangę niż koronacja kolejnego papieża. Wierz mi.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Dla Państwa Młodych ich wesele ma większą rangę niż koronacja kolejnego papieża. Wierz mi.
    I jak się ma do tego strój fotografa? Czy będzie schludny czy ultra elegancki?

Uwierz mi z kolei Ty, że dla moich klientów na drugim miejscu pod względem ważności jest pamiątka w postaci zdjęć i nie mogę pozwolić żeby mój strój przeszkadzał mi w operowaniu sprzętem.

Z resztą czasami pytam klientów o to jak powinien być ubrany fotograf. Wszyscy mówili że ma być wygodnie ale nie pstrokato.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja zrezygnowałem jakiś czas temu z czarnych spodni, na rzecz szarych-lnianych. Dużo wygodniej, ale przede wszystkim nie widać na nich kurzu i można klękać do woli, bez zwracania na siebie uwagi jasnymi plackami na ciemnych spodniach...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Strona 4 z 24 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów