Strona 23 z 24 PierwszyPierwszy ... 1321222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 238

Wątek: Strój na ślub?

Domyślnie

Moim zdaniem - 2 puszki, na jednym 16-35 + flash, na drugim 85mm
    Backup na wypadek crashu to jedno, ale to jest niesamowicie wygodne.
    Kiedy widzisz, że mama/babcia ocierają chusteczką łzę nie ma czasu na zmianę szkłą...

Co do stroju, to wybaczcie, ale szyte eleganckie spodnie + koszula to podstawa. Fotograf powinien wtopić się w tło i nie rzucać się w oczy. Kilka razy widziałem za to kierowcę, który wiózł młodych w dresie albo koszulce. To dopiero była żenada
    Ostatnio edytowane przez Cluer ; 28-05-2011 o 22:16
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wczoraj bylem na slubie , dwa wesela obok siebie. Pro fotograf , mniejsza z tym jaki sprzet ale stroj to jeansy + polowka jakas , no idzie sie pociac.

Wlasnie tak sobie mysle ze moze wlasnie nawet warto zainwestowac w spodnie/koszule szyta na miare , osobiscie te rzeczy ktore mam idealne nie sa , zwlaszcza koszule heh a tez nie lubie rozmiar wieksze bo jak w worku sie czuje
    no comment...

Uzależniony Awatar trothlik

Wink Weselne standardy...

chyba wybrałem dobry dział a jak nie to proszę przenieść...

Miałem dziś przyjemność być na weselu. Miałem ze sobą aparat a jakże, chociaż była ekipa zatrudniona przez państwa młodych - i fotografowie i kameruni.
    I tu pytanie do obeznanych z tematem, jak waszym zdaniem powinni poruszać się, być ubrani i generalnie jak powinni się zachowywać ludzie wynajęci do uwiecznienia wesela?
    Fakt ze 2 czy 3 było w garniturkach, ale ich miny i zachowanie świadczyły ze byli tam za karę (może dlatego ze byli z systemu "obok" ).
    Jeden z kamerunow miał na sobie dżinsy i jakiś waciak który przypominał fufajkę robola z czasów głębokiego PRLu (z ręka na sercu to piszę). Do tego ciągali za sobą wszędzie kable, nie muszę chyba wspominać ze ciągle ktoś w nie właził. Stojąc z boku zauważyłem też, że zero poszanowania dla innych.
    Czepiam się czy takie są standardy? jestem po prostu ciekaw waszych opinii i spostrzeżeń.

Będę wdzięczny za jakakolwiek myśl którą zechcecie się podzielić.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 31-05-2011 o 02:52 Powód: OT
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    Fotograf powinien wtopić się w tło i nie rzucać się w oczy.
    dokładnie.
    i IMHO tego trzeba się trzymać.

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    Kilka razy widziałem za to kierowcę, który wiózł młodych w dresie albo koszulce. To dopiero była żenada
    a może taka miała być "stylizacja"?
    wiesz, teraz jest trendi wozić gości na wesele starym jelczem "ogórkiem", więc może też ktoś wymyślił stary samochód i kierowcę w podartych dżinsach...

a jako ciekawostkę - w temacie wtapiania się w tłum - u nas po imprezach chadza kolega z żółtej strony w takim wdzianku: :grin:

nie powiem, mi się podoba :wink:
    pozdro.,
    m.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

OT o stawkach za śluby itp. poszedł do śmieci.
    Przypominam że to temat o stroju na ślub. Watki o psuciu rynku, stawkach itd. są już bodaj dwa i tam proszę kontynuować.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Wracając do sedna. Czy fotografowi podczas ślubu wypada założyć koszulę z krótkim rękawem? Oczywiście nie mam na myśli jakiegoś t-shirta czy polo. Po prostu elegancka koszula, np. w kolorze szarym czy granatowym. Do tego spodnie w kant i buty od garnituru.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez san_chez Zobacz posta
    Wracając do sedna. Czy fotografowi podczas ślubu wypada założyć koszulę z krótkim rękawem? Oczywiście nie mam na myśli jakiegoś t-shirta czy polo. Po prostu elegancka koszula, np. w kolorze szarym czy granatowym. Do tego spodnie w kant i buty od garnituru.
    Ja nie widzę przeszkód dla koszuli z krótkim rękawem.

Sent from Galaxy S
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez san_chez Zobacz posta
    oczywiście, że tak byle nie z krawatem (lub krawatką, jak mawiaja niektórzy:-D ) ja czasem nawet zaszaleje i ubiore polo pod sportowy, lniany garnitur
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

U mnie czesto praktykuje się eleganckie szare/czarne itdp. niby Jeansy... i włansie koszula.

Domyślnie

W takim razie teraz założę koszulę z krótkim rękawem, bo jak sobie przypomnę mój ostatni ślub, na którym byłem w gajerku, to już na samą myśl mnie pot zalewa

Strona 23 z 24 PierwszyPierwszy ... 1321222324 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów