Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Fotografowanie - kabaret.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie Fotografowanie - kabaret.

Wybieram się na Kabaret Moralnego Niepokoju / mam miejsca w pierwszym rzędzie / i tak się zastanawiam czy na takich imprezach wolno fotografować , czy to raczej trąci obciachem. Normalny człowiek idzie tylko na kabaret, ale jako że nie zrobiłem żadnego zdjęcia od tygodnia to mnie korci zabrać ze sobą aparat ze "spawarką".

Chętnie poznam wasze zdanie na ten temat.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

"Zawodowiec obciachem się nie przejmuje i fotografuje."
    Zrób ładne zdjęcia Pakosińskiej

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Zrób ładne zdjęcia Pakosińskiej
    A jeszcze lepiej nagraj jej śmiech . To połowa sukcesu, skądinąd, bardzo dobrego kabaretu.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Dowiedz się jak kabaret ma się do zdjęć podczas występów - na stronie powinni mieć info o tym. Niektórzy wręcz zabraniają fotografować, no i nie licz na flash w pierwszym rzędzie - bo obciach to będzie jak Cie upomną 'nie błyskać'
    Pozdrawiam,
    Michał

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yenox Zobacz posta
    bo obciach to będzie jak Cie upomną 'nie błyskać'
    Ja pierdziele, fotograf - parafrazując jeden z moich ulubionych skeczy tegoż kabaretu
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Spytaj się przed występem (najlepiej menadżera zespołu, albo kogoś z obsługi) jak wygląda sprawa fotografowania. Jak robiłem Ani Mru Mru, problemów nie było żadnych. Najważniejsze jest nie przeszkadzać widzom i członkom kabaretu w czasie występu - nie robić zdjęć z lampą (to bardzo ważne), nie chodzić po scenie, nie chodzić wyprostowanym przed publicznością - jak musisz, to chodzisz na kuckach i to jak najrzadziej. Zdjęcia seryjne też mogą być niemile widziane - foty rób w głośnych momentach, jak ludzie się śmieją, albo jest jakaś muzyka, wtedy dźwięk aparatu nie będzie tak zauważalny. Jak masz jakąś torbę z rzepami, to otwórz ją sobie za wczasu, żeby w czasie występu nie robić co chwilę KCHSZRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR RRRRRRRRRRRRR, które słychać w ostatnich rzędach

Powodzenia

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    Ja pierdziele, fotograf - parafrazując jeden z moich ulubionych skeczy tegoż kabaretu
    O tak Świetny kabaret

Odnośnie tematu, jak byłem na X Mazurskiej Nocy Kabaretowej (Moralnego Niepokoju, akurat nie było - a szkoda), to nie widziałem, aby ktoś z fotografujących miał problem ze zdjęciami. Po prostu robili.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja robiłem kiedyś zdjęcia na Łowcach.B, na kabaretonie w Bielsku, ale często wybieram się na kabarety bez aparatu.
    Co do pozwoleń to wydaje mi się, że kabarety raczej nie robią problemów z tego powodu. Niektórzy to jeszcze specjalnie głupie teksty puszczają do fotografów.
    Większe problemy chyba robią organizatorzy lub lokal w którym impreza się odbywa. Na bielskim przeglądzie "Fermenty" organizator ma swoich ludzi do robienia zdjęć, ale nikt się nie przyczepił jak ja robiłem zdjęcia. Gorzej już było na finale przeglądu bo odbywał się już w innym miejscu (duży klub-disco). Ochrona nie chciał wpuścić z aparatem.

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Byłem, robiłem.
    Akurat występowali w cholernie ciemnej hali sportowej w dodatku ze zgaszonymi światłami - świeciły tylko te na scenie, a że ustawieniami świateł w moim miasteczku zajmują się osoby, które całkowicie się na tym nie znają - trudne warunki i to bardzo. I to jest najważniejszy problem.
    Miałem łatwiej, bo pokazałem legitymację prasową (jakby nie było - 40 zł zaoszczędziłem...), więc wystarczyło porozmawiać z menadżerem. Ogólnie to mówił, żeby flesha nie używać, bo to rozprasza publiczność i takie tam pierdoły. Cóż, skoro tak powiedział, to się zastosowałem - niepotrzebnie - spora cześć publiczności co rusz serwowała błyski swoimi małpko-kompaktami.
    Co do chodzenia przed publicznością i przed sceną - część widzów to olała i podchodziła z aparatami, ale w sumie to z kilka osób tylko. Lokalna telewizja raczej się z tym nie cackała...
    W przypadku KMN spokojnie można jechać seriami (nawet wskazane) - dużo mówią, jest dużo śmiechu i nie ma praktycznie "cichych" momentów. To nie Grupa Mozarta, gdzie trzeba było na to uważać i wyciszać klik lustra.
    Zdarzyło mi się z kilka razy "pojechać" wspomnianymi rzepami i nikt na to nie zwracał uwagi (na KMN, a nie GM).
    A niedługo Paranienormalni: seria + portertóweczki = fajne miny (a o to przecież chodzi).
    Wspomnę jeszcze o Ani Mru Mru - z nimi nie było żadnego problemu, ale i występ mieli w dzień. Z drugiej strony są super sympatyczni - występowali ok. 2 godzin, ale ok. godzinę rozdawali autografy, robili sobie zdjęcia z publicznością. Z KMN tak nie było - dość szybko się zmyli (choć w trakcie sobie zrobiłem wywiad z Pakosińską i Cieślakiem)...

Uprawnienia umieszczania postów