Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: EOS 300 vs. EOS 500N - POMOCY!!

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No,to teraz,bracie,zglupiales...
    Tyle roznych zdan i kazdy mowi co innego.Chyba pozostanie Ci jednak kupic Minolte i nie miec dylematu ))
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scaramanga
    No,to teraz,bracie,zglupiales...
    Tyle roznych zdan i kazdy mowi co innego...
    Eeee tam, nie jest tak źle - podsumujmy:
    - 500 bez N i 3000 to nie na temat,
    - 300V to 300 w nowej (IMHO brzydszej) obudowie i w dodatku droższe,
    - zależność głębii i kontrastów od korpusu to bzdura,
    - seria 600 jest super, ale za duże prawdopodobieństwo zakupu egzemplarza "chorego" na migawke, wiec nie ryzykowałby zaczynać przygody z fotografią od ... przygód z serwisem.
    Pozostaje wybór miedzy 500N a 300 i tutaj różnice podałem szczegółowo.
    Innym wyborem jest coś "o jedno zero mniej", czyli 50/50E vs. 30/33 i to by był najlepszy wybór!
    Za 50 przemawiałaby nizsza cena, eleganckie wspomaganie AF oraz może większa czułość AF (0EV), natomiast za 30 czarne body, podgląd DOF oraz szybkość i wyciszenie.
    That's All :-)

Pozdrowienia,
    Tomek

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Innym wyborem jest coś "o jedno zero mniej", czyli 50/50E vs. 30/33 i to by był najlepszy wybór!
    Za 50 przemawiałaby nizsza cena, eleganckie wspomaganie AF oraz może większa czułość AF (0EV), natomiast za 30 czarne body, podgląd DOF oraz szybkość i wyciszenie.
    Bylbym za 50 ;-)
    cena niska a takze ma podglad GO

Pozdroo

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kane
    Bylbym za 50 ;-)
    cena niska a takze ma podglad GO
    No niby ma... w 50E jest eye controled, natomiast w 50_bez_E (a takiego mam) włączenie CF04 #2 uwala mi ręczną emisję przedbłysku e-ttl za pomocą przycisku * a akurat to jest dla mnie ważniejsze.

Pozdrowienia,
    Tomek

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

A moje zdanie jest takie, że do rozpoczęcia przygody z fotografią to się nadaje jakiś fajny FED...
    Ostatnio edytowane przez Silent Planet ; 19-10-2005 o 20:32
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Początki nałogu

Domyślnie

O tak! eos 50 to fajny sprzecik. Zupelnie przypadkiem jest taki do sprzedania w stanie bardzo fajnym. Wersja E także posiada FEL( tak to sie chyba nazywa)- wcześniejsze wyzwolenie przedbłysku pomiarowego lampy.
    Cześc.Ch.

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie 50 lub 100 lub ktorys z serii 6XX,a moze seria A

Witam,

niedawno przesiadlem sie z 300tki na 3ke, w miedzyczasie robilem AT-1 i dlatego radze starsze modele z wyzszej polki. Musze przyznac, że 300tka nigdy mnie nie zawiodla - poprawnie naswietla, jest lekkim, małym i sprawnym aparatem - uzywam ja jako zapasu z 50tka 1.8 - i nie zamierzam sie jej pozbywac.
    Wazne jest, bys zastanowil sie do czego Ci jest aparat, w jakich warunkach zamierzasz pstrykac, jakich obiektywow chcesz uzywac (300tka z ciezkim szklem fatalnie lezy w ręku). Jesli chcesz zrozumiec i poznac podstawy fotografii, to proponuje Ci kupic manualny aparat serii A (np. AT1, AE itp) - i do tego pare szkiel, ktore sa tanie, a o niebo bija pod wzgledem jakosci robionych zdjec - te plastiki - kit'y dodawane do tanich, amatorskich lustrzanek AF.

Pozdrawiam

Maciej

Początki nałogu

Domyślnie

A 300X ma metalowy bagnet i prawie wszystkie funkcje jak 33V, tyle, ze maly jak 350D i strasznie plastikowy (moim zdaniem kazdy nowy Canon ma coraz gorszy plastik, w 500N po wielu latach i kilku upadkach mi wszystko idealnie pasuje). 600-ka jest super jak sie trafi zdrowa - brac tylko z gwarancja na choc krotki okres, wiec moze jednak cos z 50...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów