Tak to jest jak sie woła w DPP. Normalka. Wołasz w ACR, Lightroomie lub czymkolwiek innym i po kłopocie.
Tak to jest jak sie woła w DPP. Normalka. Wołasz w ACR, Lightroomie lub czymkolwiek innym i po kłopocie.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Po kłopocie rozwiązanym programowo...ale sprzętowy kłopot pozostaje nadal.
Jak to wygląda na Waszych Mk III? Macie to samo w DPP i jest to norma?
Warto słać do serwisu?
Ale powiedz o co Ci chodzi, bo nie rozumiem
Skoro ludzie pisza, ze w jednym programie wystepuje a w innym nie, to chyba nie jest to wina tego, ze w swoim body masz sitko na matrycy tylko tego, iz pewien soft interpretuje to w dziwny sposob.
A to czy walczyc z Zytnia czy nie, to juz Twoja indywidualna decyzja. Ja nawet nie zamierzam sie bawic w dekielki, bo jak na zadnym zdjeciu nic nie mam, to co mam na sile szukac
ps
Poza tym - jak mialem kiedys martwego pixela to wychodzil on na kazdym zdjeciu niezaleznie od czasow naswietlania.
jak już pisałem mam podobnie ,ale lubię DPP
PS. za to masz gwiazdy gratis
Faktycznie... może ja po prostu za dużo piję?Więcej nie biorę 1 na imprezę!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ciekawe jak starsze wersje DPP ugryzą ten temat...
Zoom Browser też widzi hoty.
Próbuję się przesiąść na Adobe Bridge... ale brakuje mi tutaj batch procces..
Ostatnio edytowane przez tomaszstolz ; 22-08-2008 o 15:56 Powód: Automerged Doublepost
Wszystkie konwertery wycinają hotpiksele. ACR jest w tym względzie doskonały.
Zrób sobie HDR (prawdziwego z kilku naświetlań) - przerazisz sięHDR omija algorytm mapowania hot pixeli w konwerterze. Pewnie wyrzucisz aparat.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Sprawdzałeś "numer" na czyszczenie sensora? Fota na 0,5 sek na ISO1600, potem wchodzisz w "sensor cleaning" na minimum minutę, ponoć ma być długo. Potem aparat OFF i ON i ponoć nie ma już tych hotów.
Kiedyś opisałem podobny numer dla 350D, ale może ten ciut inny "numer" działa na 1Dsm3.
Wiem głupio brzmi, ale może?