Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Wydzielone z "Lista skradzionego sprzętu"

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Exclamation Wydzielone z "Lista skradzionego sprzętu"

pelen profesjonalizm i zaplanowane dzialanie....... a w budynku sądu rejonowego nie ma monitoringu??

Edit: przeniesione z wątku http://canon-board.info/showthread.php?t=6442 - żeby lista była czytelna - TG
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fahrenheit Zobacz posta
    trzeba być zalogowanym na forum nikona,żeby to zobaczyć
    Dziwne, ja nie muszę

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

ja tez nie, ale akurat do tego watku musze
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Jesu...
    Po ile "chodzi" takie szkło Nikona żeby zaplanować akcję w stylu: "napad stulecia"?!
    Nie to żebym kwestionował opis kolegi ale najczęściej "okazja czyni złodzieja" a tu scenariusz gotowy na odcinek "Pitbulla" czy innych "Kryminalnych"...
    Mniej wyznaję sie na Nikonie...

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    Po ile "chodzi" takie szkło Nikona żeby zaplanować akcję w stylu: "napad stulecia"?!
    Według cen Allegro wartość w/w obiektywu to kwota 5000-5500 zł.
    EOS + Speedlite

Zablokowany
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    "W dniu dzisiejszym skradzino mi w sposób dość finezyjny obiektyw Nikkor 24-70mm F:2,8 G ED SN/234405 pełny kpl. sklepowy z nie wypełnioną kartą gwarancyjną. Stan igła, niemniej pudełko lekko uszkodzone. Przestrzegam przed okazyjnym zakupem (chyba, że ktoś lubi "okazje" i potrafi się nimi cieszyć) ..wszelkie dane zgłoszone na policję i tam gdzie może się to szkło przypadkiem pojawić. Proszę uwazać na obiektyw z ewentualnie zatartym SN. takie informacje często notowane sa również w chipach i dostepne dla serwisu.

Jeśli nie trafiłem w odpowiedzni dział, przepraszam i proszę Admina lub Modów o przeniesienie tam gdzie najlepiej.

Dobrych ludzi proszę o ewentualne info w przypadku próby okazyjnej sprzedaży tego szkła na śląsku.

Miejsce zajścia - Zawiercie pomieszczenia Sądu Rejonowego
    Czas zajścia - 25.07.2008r godz. 10:30
    Sprawca - podawał się za oficera komendy policji w Sosnowcu, miał kaburę z bronią (ubranie cywilne), prawdopodobne jest, że w jakiś sposób współpracował z ochroniarzem.
    W skrócie jak wyglądało, bo jeszcze mną nosi.. ..24-70 był na sprzedaż, bo jednak przez jakiś czas zamierzam zostać na DX ..jakoś Vadim dobrym serduchem postawił kropkę nad "i" (za co pokłony).. ..w związku z tym, że poza miejscem normalnej pracy mam również własną firmę i mały sklepik internetowy, skontaktował się ze mną wczoraj wieczorem człowiek z policji w Sosnowcu i zapytał czy mam to szkło na miejscu czy jak wszystkie okoliczne sklepy na zamówienie, bo jutro (dziś) święto policji i dostał pozwolenie na zakup bo jakąś akademie ma focić a szkło zostanie potem w dochodzeniówce. Ponieważ mam urlop nie chciało mi się jechać do Sosnowca, więc on przystał na to, że załatwi dziś przed południem delegacje do Zawiercia i tam w budynku policji załatwimy formalności. W ostatniej chwili zadzwonił, że już jest w sądzie rejonowym (nieopodal policji) i możemy się tam spotkać. Podjechałem tam z synem, faktura wypisana, szkło w pudle ..gość z kaburą wiszącą spod cywilek, ochroniarz go puszcza bez problemu mieliśmy się spotkać w salce obok dyżurki więc został tam obiektyw, który on wstępnie obejrzał i przekazał ochroniarzowi mówiąc, ze zaraz tam przyjdziemy. Synal oczywiście zainteresowany pomieszczeniami sądu pognał za "panem" ja za nimi, w pewnej chwili zostaliśmy na chwilę sami, bo miał się pożegnać z prokuratorem. Parę minut później zszedłem do owej dyżurki, gdzie ochroniarz stwierdził, że ani paczki ani "oficera" juz nie ma, wyszedł przed chwilą w pośpiechu.
    ...wiem, wiem.. uśpiona uwaga okolicznościami, otoczką, fabułą ...itd... ..tupet, bezczelność i moja głupota. Akcja była przygotowana tak, że rozmawiałem z nim kilka razy przez telefon, w tle ciągle radio z rozmowami policyjnymi.. ..odegrał nieźle, ja głupol i zaufaniec.. ..więcej nie pamiętam, proszę pokutę i zrozumienie.. ..a i o ostrożność w podobnych sytuacjach."

Dla tych co się nie mogą/nie chcą zalogować
    skoro dzwonil to masz numer telefonu udaj sie czym przedzej na policje i do operatora komorkowego

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Akcja piękna ale wydaje mi się, że koleś zostawił po sobie dużo śladów aczkolwiek nie można mu odmówić fantazji.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amz Zobacz posta
    skoro dzwonil to masz numer telefonu udaj sie czym przedzej na policje i do operatora komorkowego
    Nikt nigdy nie dzwonił do ciebie z numeru zastrzeżonego/wewnętrznego?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amz Zobacz posta
    Jeżeli złodziej korzystał z karty Prepaid to jego numer jest "bezwartościowy". Karty takie są praktycznie nie do namierzenia. Po całej "akcji" mógł ją wyrzucić pozbywając się tym samym obciążającego go dowodu.
    EOS + Speedlite

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nikt nigdy nie dzwonił do ciebie z numeru zastrzeżonego/wewnętrznego?
    Jeżeli był zastrzeżony to przynajmniej trzeba sprawdzić czy wysyłał jakieś smsy.

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jeżeli złodziej korzystał z karty Prepaid to jego numer jest "bezwartościowy". Karty takie są praktycznie nie do namierzenia. Po całej "akcji" mógł ją wyrzucić pozbywając się tym samym obciążającego go dowodu.
    Niektóre karty prepaid są zarejestrowane. Osoba, która przygotowuje coś takiego nie popełniłaby podstawowego błędu, ale sprawdzić nie zaszkodzi. Współczuję tej osobie z forum nikona...
    Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 17-08-2008 o 19:59

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów