Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Jak odróżnić GRIP-a (BG-E4 do 5D) oryginalnego od podróbki?

Domyślnie Jak odróżnić GRIP-a (BG-E4 do 5D) oryginalnego od podróbki?

Witam,

Możecie mi pomóc jak odróżnić GRIP-a (BG-E4 do 5D) oryginalnego od podróbki?
    Słyszałem że podróbka ma jakiś problem z pobieraniem prądu z nieoryginalnych baterii.

Jeśli można proszę o odp.

Pozdrawiam, Krzysiek

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uzależniony

Domyślnie

Kupowac tylko ORYGINALY. Roznia sia oba gripy tym, ze oryginalny ma tylko jeden wklad (na paluszki) a same akumulatory wklada sie bezposrednio do gripa od tylu a nie z boku jak w zamienniku (dodatkowo do wkladu). Poza tym jakosc wykonania oryginalu jest duzo lepsza niz zamiennika.

Domyślnie

Czy pisząc "podróbka" masz na myśli "zamiennik"
    np. taki

Z tym pobieraniem prądu coś chyba jest - puszka poleżała bez używania i rozładowały sie oba akku.
    5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GarfiGROM Zobacz posta
    Witam,

Możecie mi pomóc jak odróżnić GRIP-a (BG-E4 do 5D) oryginalnego od podróbki?
    Słyszałem że podróbka ma jakiś problem z pobieraniem prądu z nieoryginalnych baterii.

Jeśli można proszę o odp.

Pozdrawiam, Krzysiek
    Nie kupuj zamienników, tylko oryginał. Jak nie daj Bóg coś ci siądzie z elektroniką , nie uwzględnią reklamacji ( jak masz aparat na gwarancji ) Ja już się dowiadywałem, poczekałem, dołożyłem i mam oryginał.

Domyślnie

Dziękuje za pomoc

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów