Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Aperture 2 najlepsze wg EISA

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie chciałbym wszczynać wojny wywoływarkowej, szczególnie, że nie znam Aperture, ale to króciutkie uzasadnienie, jakie jest zamieszczone na tej stronie jest bardzo ogólnikowe. Podobną funkcjonalność, w szczególności "The open structure provides a means by which third party filters can be developed, and Apple itself is constantly writing new plug-ins" ma np. Bibble Pro ale nie robi się z tego jakiegoś szczególnego halo. Także posiada pewne elementy selektywnej korekty fragmentów fotki. Dodatkowo, Bibble Pro, jako jedyny soft, jest natywnie dostępny na PC, Mac i na Linuksa.

W czym Waszym zdaniem Aperture jest lepszy od innych, wiodących wywoływarek?
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 20-08-2008 o 17:14
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    W czym Waszym zdaniem Aperture jest lepszy od innych, wiodących wywoływarek?
    Mam porównanie tylko z lightroomem i dla mnie aperture jest po prostu wygodniejszy, nie umarł bym gdybym musiał pracować na sofcie adobe, ale jak mam wybór to wolę apple. Ale żadnych konkretów nie podam, same subiektywy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    A wyrzuciłeś stałki i kupiłeś Tamrona 28-300?
    Ke?

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    To nie argument akurat :-) Może to i fajny soft. Nie mówię nie. Nie podejrzewam jednak, żeby wykaszał konkurencję w pień :-)
    Ale nikt tak nie twierdzi.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 20-08-2008 o 21:16 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Nie wiem jak w tym aperture 2 ale u mnie np po zapisaniu zdjęcia w PS i otwarciu w irfanView zdjęcie jest ciemniejsze po zapisaniu niż było w PS co jest dość denerwujące Nie mówiąc juz o tym, że raz tak BW poprawilem, że po wywołaniu miałem żółty zafarb Ale to juz wina monitora chyba była. Albo moich kiepskich umiejętności.
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Dodatkowo, Bibble Pro, jako jedyny soft, jest natywnie dostępny na PC, Mac i na Linuksa.
    No trochę przesadziłeś. Choćby UFRaw jest dostępny na te 3 platformy.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    No trochę przesadziłeś. Choćby UFRaw jest dostępny na te 3 platformy.
    UFRaw jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które z założenia korzystają wyłącznie z darmowego softu. Jednak komfortem pracy zdecydowanie ustępuje większości komercyjnych produktów. Choć, jak wiadomo, człowiek nie świnia, do wszystkiego się przyzwyczai
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uprawnienia umieszczania postów