Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 69

Wątek: 40D z USA?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Zaryzykuje twierdzenie że wszyscy sprzedawcy z tego linka poniżej ~$1200-$1300 to oszuści jakich pełno w US - wystawiają coś za połowę ceny a później okazuje się że ładowarka, instrukcja i kabel USB kosztują dodatkowe kilkaset $.
    Każdego sprzedawcę proponuję sprawdzać tu http://www.resellerratings.com/ i przyjąć regułę że jak coś jest znacząco tańsze niż w B&H albo Adoramie to jest coś nie tak - unikniecie rozczarowań. 40D za $500 kupić się nie da.

Odpowiadając na pytanie czym się różni - w zasadzie niczym, ładowarka jest wielonapięciowa i świetnie działa z przejściówką za 15 pln z MM.
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 17-01-2008 o 07:35
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Polecam!
    http://www.canon-board.info/showthre...ght=sprzet+USA
    Kupiłem 300/4 IS za tym posrednictwem i jestem bardzo zadowolony.
    Szkiełko żyletka....
    Termin oczekiwania 3 tygodnie

Zablokowany

Domyślnie

Przecież na kilometr widać, że to oszustwo. Nie dostaniesz aparatu, stracisz pieniądzę i jeszcze nachodzisz się po sądach, a że to jest w USA to w ogóle dużo roboty. Im większy sklep tym niższe ceny - wybieraz największe czyli B&H albo amazon.com

Coś już napisał Awatar logger

Domyślnie

Też uważam, że 500$ to trochę podejrzane, ale np. już 800$ to wydaje się być realne. Na tej stronie jest jakiś ranking z opiniami kupujących. Myślicie, że to też ściema. Jest tam napisanych dużo pozytywnych opinii.
    Canon 40D | Sigma 18-50/f2.8 EX DC | C50 f1.8 | 430EX | Statyw | dużo chęci

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez logger Zobacz posta
    Też uważam, że 500$ to trochę podejrzane, ale np. już 800$ to wydaje się być realne.
    Jesteś na dobrej drodze to bycia oszukanym a w dodatku bardzo naiwny (sorry za mocne słowa ale może Ci pomogą). 800$ jest całkowicie nierealne. Przeczytaj jeszcze raz co napisałem o relacji ceny do tego co jest w B&H i Adoramie - kupuję w US różnorakie rzeczy od ~7 lat a w B&H zostawiłem sporo pieniędzy...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Wiem wiem może jestem troche naiwny... Chyba się zdecyduje na 30D z B&H mam na to jakieś 800$.

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Witaj,
    za pośrednictwem kolegi, poprzez ebay kupiłem 40stkę za 1010$ + wysyłka, w sumie 1060$ mnie to kosztowało. Zestaw był kompletny, w tym karta 2Gb (A-data) i czytnik oraz ładowarka, do której jak już inni wspominali potrzebna była przejściówka (15zł). Całość działa rewelacyjnie.
    Kupowałem u tego gościa.
    Przy okazji kupiłem też grip, u tego człowieka.

Musisz tylko mieć na uwadze, że aby gwarancja była ważna (mówię o tej USA), musi zostać zarejestrowana w ciągu 30 dni od daty zakupu. Zatem jeśli byś sprowadzał towar bezpośrednio do PL, możesz nie zdążyć, lepiej jest mieć kogoś w Stanach, kto wypełni i wyśle dokumenty do Canona, a paczkę z korpusem do ciebie.

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nie wiem jak Wy liczycie ale mi zawsze wychodzi że sie opłaca..Tylko trzeba z nim przylecieć , najlepiej...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrr Zobacz posta
    Nie wiem jak Wy liczycie ale mi zawsze wychodzi że sie opłaca..Tylko trzeba z nim przylecieć , najlepiej...
    Nie wiem jak liczą wszyscy, ale mój rachunek (przed 3 tygodniami) był następujący. Najtaniej w Polsce ale z fakturą gwarancją i cashback: 3790-270=3520 zł.
    W USA w BH z transportem do innego stanu 1330*2,6 = 3460. (kurs zaokrągliłem w górę, żeby uniknąć niespodzianek przy przeliczeniach kursów).
    Różnica to 60 zł, które uznałem, że są kompletnie nieistotne wobec braku gwarancji europejskiej.
    Teraz jest sporo większa różnica bo nie ma cashback w Europie a ceny w BH spadły o 150 USD.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grztus Zobacz posta
    Musisz tylko mieć na uwadze, że aby gwarancja była ważna (mówię o tej USA), musi zostać zarejestrowana w ciągu 30 dni od daty zakupu. Zatem jeśli byś sprowadzał towar bezpośrednio do PL, możesz nie zdążyć, lepiej jest mieć kogoś w Stanach, kto wypełni i wyśle dokumenty do Canona, a paczkę z korpusem do ciebie.
    Możecie mi wytłumaczyć dokładniej o co chodzi z tym rejestrowaniem karty gwarancyjnej. Jakie trzeba wypełnic dokumenty i gdzie dokładnie wysłać.

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów