Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Wątek: 40D z USA?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarbas Zobacz posta
    Ale... jak zrobić aby miał menu PL nie wydaje mi się aby ten sprzedawany w USA miał do wyboru język PL standardowo (chodzi mi o to czy jest możliwość zmiany softu, wizyta w serwisie czy i te pe...)
    Sprawa dwa... zasilacz czy można bezpośrednio w nasze gniazdko wtyczkę pchać 220V czy jakieś przeróbki potrzebne
    Pozdrawiam serdecznie wszystkich bo bardzo dawno tu nie zaglądałem
    Język PL ma od razu (nie wiem po co) - kupiony w zeszłym roku w B&H.
    Do zasilacza potrzebujesz przejściówkę (zwykłą - bez transformatora) - jest dwunapięciowy - ja kupiłem w MM za 15 pln (leżą przy kasach) i jest bardzo dobra.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Witam!

Ja mam body z Hong Kongu za ok 2200 PLN, kosztem gwarancji...Miałem już dwa body z tej stajni i nic się nie padło, więc w tym zaufaniu mam kolejne.
    Co do kabla to poszukaj starego np: od radiomagnetofonu Kasprzak i ładowarka będzie gadać...
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lokowaty Zobacz posta
    Co do kabla to poszukaj starego np: od radiomagnetofonu Kasprzak i ładowarka będzie gadać...
    Nie będzie - ładowarka z US jest bez kabla, wtyczka jest rozkładana bezpośrednio z korpusu ładowarki...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lokowaty Zobacz posta
    Masz pewnie ładowarkę "międzynarodową". Ładowarki z USA potrzebują przejściówek bo nie da się w nich zmienić kabla. Z kolej te "międzynarodowe" mają standardowe wejście do którego wchodzi np. kabel od radia. Ja w opakowaniu miałem dwa kable z różnymi wyjściami, ale taki kabelek można kupić za kilka złotych.

EDIT - "Krzychu" pisaliśmy w tym samym czasie :)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Miałem 20d z USA.Ładowarka była bez przewodu,bezpośredno "wtykana" do gniazda,tak jak pisze Krzychu.Przejsciówka byla w komplecie.Zero problemów.Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

Dzięki...
    Więc pozostaje mi czekać do lipca...
    Do tego czasu będę (później chyba też nie wyrzucę ) wierny "ambitnej matrycy w obudowie trabanta"
    Canon EOS 300D

credance
    Guest

Domyślnie 40D z USA?

Witam,
    przeglądałem ostatnio ebay w poszukiwaniu obiektywu i trafiłem przypadkiem na kilka podejrzanych aukcji z EOS'em 40D w różnych zestawach za pół darmo. Doszukiwałem się haczyków, sprawdzałem sprzedawców na resellerratings.com, wnikliwie czytałem feedback na ebayu.. i nic, wszystko wygląda nieprawdopodobnie dobrze.
    Rzućcie okiem np na:
    http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-40D-Di...QQcmdZViewItem
    albo
    Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć osohosi?

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Jak dla mnie to o to że to co dodają do tego zestawu jest mniej więcej warte różnicy w cenie pomiędzy samym korpusem a tym zestawem, czyli prawie nic...

50/1.8 kosztuje jakieś ~$70, te Tamrony to pewnie niewiele więcej albo i mniej, jakieś bezsensowne konwertery i tanie chińskie akcesoria też wiele nie kosztują...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez credance Zobacz posta
    Witam,
    przeglądałem ostatnio ebay w poszukiwaniu obiektywu i trafiłem przypadkiem na kilka podejrzanych aukcji z EOS'em 40D w różnych zestawach za pół darmo. Doszukiwałem się haczyków, sprawdzałem sprzedawców na resellerratings.com, wnikliwie czytałem feedback na ebayu.. i nic, wszystko wygląda nieprawdopodobnie dobrze.
    Rzućcie okiem np na:
    albo
    Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć osohosi?
    Jezeli masz nadzieje dostac cos za nic, to zamawiaj.

Naprawde myslisz, ze to Sw. Mikolaje? Ten sklep dziala tak: placisz, zamawiasz i musisz zadzwonic, zeby wogle zaczac. Jak zadzwonisz, to dostajesz propozycje nie do odrzucenia zakupienia wiekszej ilosci szmelcu. Kiedy juz wytarguja od Ciebie ok. 1.5 ceny gdziekolwiek indziej, to Ci nawet wysla z podziekowaniem. Jesli sie uprzesz nic wiecej nie kupowac, to nic nie dostaniesz (powiedza , ze akurat brak) i w koncu moze zwroca pieniadze, ale zabierze to troche czasu, bo bedziesz czekal miesiacami na "dostawe" i czekal przy telefonie zeby pogadac z tym samym gosciem co raz sie nazywa Jason, raz Kevin. Jak sie bedziesz klocil zostaniesz zwyzywany. Albo dostaniesz nie to co zamowiles i bedziesz sie wyklocal miesiacami o zwroty.

Niby podejrzane, jak sam piszesz, ale jednak korci...

credance
    Guest

Domyślnie

W cuda nie wierzę, dlatego pomimo pozytywnego feedbacku i oceny na resellerratings doszukiwałem się jakiegoś wałka. Po głębszym przeszukaniu forum i internetu w ogóle, chyba jednak zrezygnuję z zakupu w USA. Wychodzi na to, że lepiej się wstrzymać, dozbierać parę groszy, kupić puszkę w kraju niewiele (bo zaledwie jakieś 200zł w stosunku do ceny z B&H) drożej i spać spokojnie.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów