Raczej pory dnia. Czemu nie było cię tam tuż po wschodzie/tuż przed zachodem?![]()
Raczej pory dnia. Czemu nie było cię tam tuż po wschodzie/tuż przed zachodem?![]()
Rzecz oczywista.
To w takim wypadku moim zdaniem po prostu należy powstrzymać się przed wklejaniem takich zdjęć. Są naprawdę słabe (rzadko tak oceniam, ale Ciebie można patrząc na co Cię stać po poprzednich ujęciach z początku tego wątku).
26. Pół zdjęcia przepalone, drugie pół niedoświetlone. Na całym nieciekawe oświetlenie. Kiepski pstryk z wycieczki.
27. Najlepsze z całej trójki, ale czy nie można było użyć polara / połówki?
28. Słabe kolory, słaby kadr, niezbyt ostre i jeszcze ten krąg na wodzie. Kolejne słabe.
Wygląda mi to na to, że nie potrafisz zrobić użytku z RAW, spytaj miclesa, On Ci podpowie![]()
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Pozwoliłem sobie na naruszenie praw wszelakich autora i trochę pozmieniałem zdjęcie, żeby pokazać że mimo wszystko można było coś zrobić z tym zdjęciem. Oczywiście efekty nie są powalające bo korzystałem ze zdjęcia z tego wątku. Jeżeli naruszyłem regulamin lub autor sobie nie życzy takich manipulacji proszę admina o usunięcie bez bicia ;-)
zdjęcie 26 po przeróbce
CMEHA - reszta to upgrade
Okazuje się, że nie jest łatwo zrobić widoczek w górach. zdjęcia zupełnie nieudane. przepały, kiepski kontrast. Po prostu w takiej sytuacji jaką zastał autor nie warto wyciągać aparatu. Można oczywiście bawić się połówką, polarem, ale chyba lepiej było przyjść parę godzin wcześniej lub później. Albo i gdzie indziej ;-)
golek
W górach aparat zawsze warto wyciągać, żeby mieć pamiątkę dla siebie... ale już niekoniecznie wszystkimi zdjęciami należy się dzielić, szczególnie na forum fotograficznym.
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
Zgadzam się ze sprocketem - ja nie wywalam nawet tych najbardziej spapranych zdjęć - oczywiście ku pamięci i ku przestrodze - mimo wszystko na własnych błędach człowiek najlepiej przyswaja.
A tak BTW: spodziewałem się jakiegoś ukrytego przesłania, przecież autor zdjęcia robić potrafi
Na taniość sprzętu nie ma co zwalać...
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 16-09-2011 o 18:13
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
No to dałem ciałaTłumaczyć się nie ma co - tylko przyjąć krytykę
Może to będzie ciut lepsze
29.
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/
Jak dla mnie za dużo z lewej. Te dwie jasne plamy przeszkadzają. :-)
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.