Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Niebieskie przebarwienia na Fuji X-Tra

Domyślnie Niebieskie przebarwienia na Fuji X-Tra

Witam
    Spotkał się ktoś kiedyś z niebieskimi przebarwieniami na filmie Fuji Superia X-Tra? Od jakiegoś czasu skanuje filmy Nikonem Ls-50 i niektóre rolki przesycone są kolorem niebieskim. Czym to może być spowodowane? Dodam, że filmy nie są przeterminowane.
    10 kg Canona FD

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez medeis Zobacz posta
    Witam
    Spotkał się ktoś kiedyś z niebieskimi przebarwieniami na filmie Fuji Superia X-Tra? Od jakiegoś czasu skanuje filmy Nikonem Ls-50 i niektóre rolki przesycone są kolorem niebieskim. Czym to może być spowodowane? Dodam, że filmy nie są przeterminowane.
    Używam X-tra bardzo często (prawie zawsze przeterminowane) jeśli już to u mnie wpadają delikatnie w żółcie (ale naprawdę delikatnie) z tego co widziałem na forum (http://canon-board.info/showthread.php?t=33043&page=2) i w internecie to może to być wina złych warunków przechowywania.
    Jeśli filmy są z jednej serii/zakupione w tym samym czasie u jednego sprzedawcy/wywołane w niewielkich odstępach czasu w jednym labie to bardzo dziwne zachowanie.

Może też być wina skanera/skanowania, ale na tym się nie bardzo znam (filmy skanuje mi lab, taniej mnie to wychodzi niż zakup skanera) a ostatnia możliwość to labowe ludki ...
    Ostatnio edytowane przez TSpoon ; 19-08-2008 o 11:46
    tak czy siak analogowy świat... + szczoteczka do zębów USM

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

wg mnie fuji wlasnie zawsze wpada w chlodny niebieski lub zielony odcien....dlatego je jnie lubie
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    wg mnie fuji wlasnie zawsze wpada w chlodny niebieski lub zielony odcien....dlatego je jnie lubie
    ja mam chyba coś z oczami.... i reala i x-tra i superia zawsze wpadają u mnie w żółć (i te przeterminowane i nie ) ... czasem mi to nie jest na rękę ...
    tak czy siak analogowy świat... + szczoteczka do zębów USM

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Bardzo długo robiłem na Superi X-tra 400 i nigdy z niebieskim zafarbem sie nie spotkałem.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Uprawnienia umieszczania postów