Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: Problem z PowerShot S1 IS

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świecie

Domyślnie

Ze ja o tym przeczytałem dopiero teraz :-(:-(:-(

Od kwietnia uwalony S1 IS leżał w szufladzie. Dzwoniłem i rozpytywałem się w serwisach o koszty to wołali od 400 wzwyż (do serwisu CANONA też dzwoniłem tam wołali jeszcze więcej).

2 tygodnie temu kupiłem sobie SX10 a S1 dałem do serwisu foto w Bydgoszczy. Stwierdzili uszkodzenie matrycy i określili koszt naprawy na 220 zł z tym ze zrobią najwcześniej na koniec stycznia.

Warto wyciągnąć od nich przed naprawą i odesłać do Warszawy? za wycenę chcą tylko 20 zł więc 200 zł bym zaoszczędził.

zalev
    Guest

Domyślnie

S1 IS wrócił do mnie po miesiącu z nową matrycą. miałem skromną nadzieję, że odeślą któryś z nowszych zoomiaków... no, ale wszystkiego mieć nie można. A60 jeszcze trzymają, modlę się, żeby matryc nie mieli na podmiankę

@Jacky_K: oczywiście, że warto
    jestem w 99% pewien, że gdy zostawisz es-jedynkę u nich to sami podeślą na Żytnią, kasując twoje 200 zł prosto do kieszeni.
    a tak - masz wszystko całkowicie za darmo, nawet przesyłkę (o czym niektórzy nie wiedzą i ślą DHLem na swój koszt).

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie Canon PowerShot S1 IS - PROBLEM

Witam,
    Mam oto następujący dziwny problem.
    Otóż po około pół roku nieużywania tego aparatu (ponieważ mam inny) włączyłem i niestety na wyświetlaczu widzę ciemność, tzn ekranik mam czarny. Czasem migną jakieś paski, ale ogólnie nic nie widać. Po zrobieniu zdjęcia czy nagraniu filmu wszystko jest oczywiście czarne, dźwięk działa bez problemu.

Dziwne to wszystko, ponieważ aparat do tej pory chodził i był właściwie przechowywany....

Czy ktoś może miał podobne doświadczenia z tym modelem, co to może być i jaki może być orientacyjny koszt naprawy ? Gwarancji niestety już nie ma

Z góry dzięki za info...
    Pozdrawiam
    Rafał

Bywalec Awatar armageddon
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

najprawdopodobniej jest to awaria matrycy ccd i naprawa zostanie uznana nawet jesli aparat jest po gwarancji. kolega dostal S3 IS w ramach reklamacji
    Canon EOS 450D, 18-55 IS, 50mm 1.8, Speedlite 430 EX mark II kiedyś: 70-200mm f/4L, Lowepro Rezo 170AW

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez armageddon Zobacz posta
    najprawdopodobniej jest to awaria matrycy ccd i naprawa zostanie uznana nawet jesli aparat jest po gwarancji.
    Teoretyczie tak, bo większośc problemów tego apartu dotyczy matrycy, niemniej jest już wątek a tym forum o problemach z S1 IS

http://canon-board.info/showthread.php?t=37456

I nie wiem czy to problem z matrycą, czy wyświetlaczem choć i tak stawiałbym nna to pierwsze

kolega dostal S3 IS w ramach reklamacji
    Ale kolega wymieniał pewnie dość dawno. Ty pewnie dostaniesz SX10

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Ale kolega wymieniał pewnie dość dawno. Ty pewnie dostaniesz SX10
    Zazwyczaj dają model do tyłu.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    ... niemniej jest już wątek a tym forum o problemach z S1 IS
    a zatem połaczyłem.

a poza tym jest oficjalne stanowisko na stronie Canona:
    http://www.canon.pl/Support/Consumer...tcm:125-522149
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez armageddon Zobacz posta
    najprawdopodobniej jest to awaria matrycy ccd i naprawa zostanie uznana nawet jesli aparat jest po gwarancji. kolega dostal S3 IS w ramach reklamacji
    No właśnie dziś zawiozłem na Żytnią, werdykt w poniedziałek...

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Zazwyczaj dają model do tyłu.
    No tak zazwyczaj, ale zdarzała się wymiana na SX10, choćby tu:

http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=29

więc może i tym razem tak będzie..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec

Domyślnie

W Canonie A710 zdiagnozowałem awarię matrycy (prążki na zdjęciach i różową poświatę). Nie jest to z pewnością wina karty pamięci, bo sprawdzałem na drugiej. Aparat był sprowadzany z USA i w związku z tym mam wątpliwości czy podlega on darmowej wymianie matrycy. Wiem że taka sytuacja ma często miejsce w starszych modelach więc zdziwiło mnie to, że matryca w A710 wykazała podobne objawy po tak krótkim czasie.
    R5 | Irix 15/2.4 | RF 14-35/4 L IS | RF 35/1.8 IS | RF 50/1.8 | C 85/1.8 | C 135/2 L | RF 70-200/4 L IS | RF 100-500/4.5-7.1 L IS | 430exIII
    https://500px.com/pwiniars/galleries

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów