Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59

Wątek: Problem z PowerShot S1 IS

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jimmyrs Zobacz posta
    No właśnie dziś zawiozłem na Żytnią, werdykt w poniedziałek...
    No i jest werdykt - wada fabryczna, wymiana matrycy, czas oczekiwania ok 3 tyg

Dopiero zaczyna Awatar sosek
    Miasto
    Andrychów

Domyślnie

Witam!

U mnie również wystąpiła ta wada
    Więc również odesłałem wczoraj na Żytnią.
    Niestety aparat trochę przeszedł (spalona lampa 2x co wydaje mi się że również powinna być wymieniana :-P no ale raczej nie będzie (wątek poruszany bardzo często) obiektyw trochę rzęzi, martwe pixele na matrycy)

Prowdopodobnie go naprawią ale z nie działającą lampą to trochę ogranicza funkcjonalność aparatu (kupno używanej 80-100 pln :-( co chyba przy cenie całego aparatu jest lekką przesadą)

Pozdrawiam i mam nadzieję że może S5 aleeee ....
    foto 450D+KIT 18-55IS + KIT 55-250 IS+ UV;
    video Sony HDR-CX 130

Domyślnie

Rozumiem ze masz canona s1........i jeszcze jest na gwarancji ??

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szach11 Zobacz posta
    Rozumiem ze masz canona s1........i jeszcze jest na gwarancji ??
    Jeśli awaria wynika z wady fabrycznej nie trzeba mieć ani dowodu zakupu ani też gwarancji...

Domyślnie

gorzej im udowodnic wade fabryczna :P

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szach11 Zobacz posta
    gorzej im udowodnic wade fabryczna :P
    A i tu się mylisz. Ja zaniosłem aparat, opisałem problem a za 24 godziny po jego oddaniu usłyszałem, że jest wada fabryczna jednego z elementów i w związku z tym nie ponoszę kosztów. Pełna profeska
    Pozdrawiam...
    Rafał
    Canon 40D, Canon 28-135 USM, Sigma 70-300 DL, 420EX, w trakcie doposażania....

Domyślnie

ale Ci na żytniej w Warszawie tacy w porzadku ?

Dopiero zaczyna Awatar sosek
    Miasto
    Andrychów

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez sosek Zobacz posta
    Witam!

U mnie również wystąpiła ta wada
    Więc również odesłałem wczoraj na Żytnią.
    Niestety aparat trochę przeszedł (spalona lampa 2x co wydaje mi się że również powinna być wymieniana no ale raczej nie będzie (wątek poruszany bardzo często) obiektyw trochę rzęzi, martwe pixele na matrycy)

Prowdopodobnie go naprawią ale z nie działającą lampą to trochę ogranicza funkcjonalność aparatu (kupno używanej 80-100 pln co chyba przy cenie całego aparatu jest lekką przesadą)

Pozdrawiam i mam nadzieję że może S5 aleeee ....
    I właśnie odebrałem paczuszke. W środku znajome kształty S1. (Trochę szkoda że to nie coś nowszego ??: Ale ku zdziwieniu nowy również obiekty. Aż przypomniały mi się czasy nowiutkiego S1 Niestety lampa spalona, używka już jedzie i mam nadzieję że posłuży dłużej niż poprzednia.

Pełna profeska na Żytniej
    Pozdrawiam :cool:
    foto 450D+KIT 18-55IS + KIT 55-250 IS+ UV;
    video Sony HDR-CX 130

Fikander
    Guest

Domyślnie

Czy to znaczy, że A70 i A75 też będą 'tylko' naprawiane, a nie wymieniane, wszak tam ta sama matryca? Mam okazję w miarę okazyjnie kupić uszkodzoną 75 i liczyłem na nowy kompakcik za ćwierćdarmo, ale chyba solidnie się przeliczę :P

Listek
    Guest

Domyślnie

Mam taki sam problem ze swoim canonem S1. Niestety nie wiedziałem o możliwości darmowej wymiany i uznałem, że skoro aparat jest zepsuty to przynajmniej zobaczę sobie jak jest w środku zbudowany. Efekt jest taki, że nie udało mi się go złożyć do końca z powrotem... :/ jak sądzicie - jeśli wyślę na Żytnią aparat, który był wyraźnie rozebrany (nie dokręcone śróbki, obudowa nieodpowiednio dopasowana) czy wtedy też wymienią mi matrycę?

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów