Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Wątek: Problem z PowerShot S1 IS

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anija Zobacz posta
    nie jestem znawczynią ale mi to wygląda na uszkodzenie matrycy,
    Chyba masz rację,o ile dobrze pamiętam to dośc powszechny problem teo modelu.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

A jednak cuda się zdarzają )) Właśnie czekam na mój nowy aparacik i dostanę SX10, chyba nie jest zły ten aparat? A już straciłam nadzieję, że go dostanę.

Domyślnie

Właśnie czekam na mój nowy aparacik i dostanę SX10, chyba nie jest zły ten aparat? A już straciłam nadzieję, że go dostanę.
    .. Cholera, coraz lepiej z tymi wymianami.. Niedługo za zepsutą matrycę w S1 IS będą wymieniac je na lustra 50D..:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szczepko Zobacz posta
    Padła prawie na 100% matryca i będzie wymieniona na nową lub na nowy aparat, to się zobaczy.
    Prawie na 100% będzie ten scenariusz:

A jednak cuda się zdarzają )) Właśnie czekam na mój nowy aparacik i dostanę SX10
    Nie wiem czy oplaca im się wymieniac matryce, ale jesli wzamian dostaniesz SX10 to nie mozna narzekać..

szczepko
    Guest

Domyślnie Canon S1 IS - problemy ze zdjęciami

Witam!

Jakieś 3 lata temu kupiłem Canona S1. Sprzęt sprawdzał się bez problemu do ostatnich wakacji.
    Po wyjściu na spacer i próbie robienia fotek na wyświetlaczy pojawiły się poziome pasy, za chwilę obraz był nieczytelny, po chwili znowu obraz stracił kolory i ostrość.
    Wydawało się że to z powodu ciepła bo później działał bez problemu.
    Jednak ostatnio po jakimś czasie od tamtego przypadku temat poniwił się.
    Teraz robi dobrze co 2-3 zdjęcie.

Czy mam rozumieć że aparacik wyzionął ducha i mam szukać następcy czy po prostu w łatwy sposób można o usunąć?

lb10
    Guest

Domyślnie

To normalne w tych aparatach. Jesli jest to ta typowa usterka to Canon naprawi ci za darmo (do niedawna nawet wymieniali na nowe S5 lub SX10), skontaktuj sie z serwisem na Zytniej w Wa-wie. Jak chcesz wiedziec wiecej to przeszukaj to forum, albo patrz np. tu: http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty...owershot_s1_is.

pozdr.

szczepko
    Guest

Domyślnie

no to po kontakcie z serwisem mam odesłać sprzęt do nich.
    Padła prawie na 100% matryca i będzie wymieniona na nową lub na nowy aparat, to się zobaczy.

Dzięki za info gdzie mam uderzyć!
    Ostatnio edytowane przez szczepko ; 07-11-2008 o 13:42

bolloa
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szczepko Zobacz posta
    no to po kontakcie z serwisem mam odesłać sprzęt do nich.

Dzięki za info gdzie mam uderzyć!
    Witam
    Moją s1 wysłałem do serwisu (C.S.I Warszawa Żytnia 15) na początku sierpnia stwierdzono własnie że padła matryca i zostanie aparat wymieniony na s5.Pan w serwisie powiadomił mnie że aparaty wysłane do serwisu lipiec-sierpień będą wymieniane na nowe ,a wzwiazku z ponownym uruchomieniem produkcji matryc do s1 kolejne dostawy będa naprawiane.Oczekiwałem 3 miesiące i przysłano mi sx10 czyli nowszy model jak obiecywano ,warto było czekać te 3 miesiące.Gdzie masz uderzyś? wszystkiego szukaj tu http://www.e-csi.pl/

zalev
    Guest

Domyślnie

ja wysłałem 2 dni temu S1 IS i A60 - obydwa z kopniętymi fabrycznie matrycami

dzwoniłem dzisiaj do CSI i... "matryce zostaną bezpłatnie wymienione". shit także osoby, które wysłały niedawno lub mają zamiar wysłać raczej nie mają szans na S5 czy SX10

buuu!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świecie

Domyślnie

Ze ja o tym przeczytałem dopiero teraz :-(:-(:-(

Od kwietnia uwalony S1 IS leżał w szufladzie. Dzwoniłem i rozpytywałem się w serwisach o koszty to wołali od 400 wzwyż (do serwisu CANONA też dzwoniłem tam wołali jeszcze więcej).

2 tygodnie temu kupiłem sobie SX10 a S1 dałem do serwisu foto w Bydgoszczy. Stwierdzili uszkodzenie matrycy i określili koszt naprawy na 220 zł z tym ze zrobią najwcześniej na koniec stycznia.

Warto wyciągnąć od nich przed naprawą i odesłać do Warszawy? za wycenę chcą tylko 20 zł więc 200 zł bym zaoszczędził.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów