Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 77

Wątek: [piotrusb] Kalina k/Częstochowy

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Witam.

Z góry przepraszam za mocne słowa, ale...

12. Bez sensu, IMHO...
    13. Wygląda, jakby ksiądz z kanału wychodził...
    14. Ujdzie.
    15. Ujdzie.
    16. Po minach, to raczej pogrzeb...
    17. OMG! Tragedia...
    18. Ujdzie,
    19. Dłonie na pierwszym planie...
    20. D*** po prawej...
    21. Powiedzmy, że ujdzie.

Ogólnie - do poprawki. Ups, ślubu się nie da powtórzyć...
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zdecydowanie nadużywasz ultraszerokich kątów.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Ogólnie jak na pierwsze zdjęcia nie jest źle. Tylko że to co pokazałeś jako gotowe zdjęcia dla mnie jest ledwie materiałem przed obróbką (kolory).

Pozwoliłem sobie dwójeczkę wrzucić do PS i po kilku kilknieciach:

Z prawej trochę za ciemno ale tak poszło światło na twarz, do tego twarz jest zbyt ostro uwieczniona - widać niemiłą fakturę skóry. Trzeba by posiedzieć trochę więcej nad tym zdjęciem.

Dobra rada - zawsze miej w głowie wyobrażenie jak pada światło. Wyobraź sobie to jak w grze komputerowej. Na tym zdjęciu źródło światła (pewnie okno) było za jej plecami po lewej. Wystarczyło poprosić żeby się odwrócili do światła.

Jeśli ustawić ludzi się nie da to ty zmień ustawienie samego siebie.
    Ostatnio edytowane przez ripek ; 06-08-2008 o 14:23
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

krytykujecie goscia za jego pierwszy slub...?? Imo nie jest źle jesli to pierwszy. Wielu zawodowców robi gorsze i bierze za to ponad 1k. choć wiem, że nie do nich się powinno porównywac. Szerokości za dużo, ale to ci juz powiedzieli, no i te kolorki...

Ripek, mnie światło na tym portrecie pasi...

Dopiero zaczyna Awatar vanish

Domyślnie

Powiem wam że od jakiegoś czasu obserwuje zdjęcia kolegi (też z częstochowy jestem) generalnie jakoś mi na początku nie przypadały go gustu (może to zawiść że jest lepszy ) ale ma swój styl i naprawdę coraz bardziej mnie przekonują jego zdjęcia
    generalnie nie podoba mi się jak ktoś się "uczepi" jakichś ujęć ( mi np się zdarza że robię za dużo zdjęć z żabiej perspektywy) no i tu jest trochę za dużo szerokości ( tak wiem już o tym wszyscy pisali) no i fakt z tymi flachami to może przesadziłeś choć mnie to akurat się podoba 8) (ciekawe czemu)

generalnie myślę że młodzi nie dowalą się tak jak tu na forum wszyscy

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    krytykujecie goscia za jego pierwszy slub...?? Imo nie jest źle jesli to pierwszy. Wielu zawodowców robi gorsze i bierze za to ponad 1k. choć wiem, że nie do nich się powinno porównywac. Szerokości za dużo, ale to ci juz powiedzieli, no i te kolorki...

Ripek, mnie światło na tym portrecie pasi...
    No właśnie - patrząc na wątek kicz project można stwierdzić że autor już na starcie przebija setki fotografów z XXletnim stażem. Jeśli będzie miał chęć do polepszania swojego warsztatu to może zajść daleko.

Prawdę mówiąc tak wyglądały zdjęcia z pierwszego ślubu który zrobiłem ... 2 lata temu. Byłem prezentem ślubnym, za darmo fociłem dla poćwiczenia sobie. Od tego czasu przeszedłem długą i fascynującą drogę i tego każdemu życzę.

Co do szerokiego kąta. Każdy ma własny styl. Jeśli jest unikalny to już dobrze. Nie ma tak że zdjęcia konkretnego fotografa podobają się każdemu. Nie można tego wymagać.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Dopiero zaczyna Awatar diZaster
    Miasto
    lublin :: chodel

Domyślnie

o dzizas, zdjecia do dobra, poprawna robota.
    chcialbym sie dowiedziec czemu sa takie slabe, nie tylko, ze 'sa' albo 'ujdzie'.

argumentow prosze garsc
    …make yourself all honey and the flies will devour you :: blog

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jak na pierwszy raz nie jest tak strasznie źle (jeśli to rzeczywiście pierwszy raz). IMHO najbardziej kuleje kadrowanie. ale widać, że w jakiś sposób "przygotowałeś się" do imprezy. poza tym starasz się szukać niebanalnych ujęć. myślę, że dasz radę.
    za kasę nie eksperymentuj;]
    Pozdrawiam
    Slick

Coś już napisał Awatar jpl
    Miasto
    Inside the Wall

Domyślnie

Podoba mi się autentyczność niektórych zdjęć. Zdjęcia które wpadły mi w oko: 6, 16, 17 (za humor). Ciekawe wydało mi się także 19. Zwłaszcza tę ręce na pierwszym planie, oddzielające pana młodego (?) od nie pani młodej (?). Jest jeszcze 21, chociaż pani po skrajnie lewej jak i pani po skrajnie prawej zapewne nie pokochają szerokich kątów tak mocno jak ja.

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Mi się ta smutna 16 podoba (nie Twoja wina, że mieli takie a nie inne miny)

No i 17 rulezz Troche za szeroki kąt i zrobiło to z nich kranalów zgredków ale smiesznie wyszło naprawde jak kaczuszki ;D.

Pozostałe takie nie wyróżniające się z tłumu ale przeszkadza mi zbyt niskie kadrowanie szerokim kątem. Osobiscie nie chciałbym tylu ujęć z od dołu. Osobiście wole na poziomie glowy lub lekko wyzej Zabia perspektywa owszem jest fajna ale z ogniskowa 12 to już troche przesada.. wiadomo wszyskto zalezy od ujęcia ale jak sie jest za blisko to już dziwnie wygląda.
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów