Rowniez uzywalem krokusa z wyposazeniem. Nie wymienilem go jednak w poscie, bo nim nie fotografowalem gdyz byl za duzy i nieporeczny - prosze zerknac na tytul watku ;-)Zamieszczone przez Auwo
Rowniez uzywalem krokusa z wyposazeniem. Nie wymienilem go jednak w poscie, bo nim nie fotografowalem gdyz byl za duzy i nieporeczny - prosze zerknac na tytul watku ;-)Zamieszczone przez Auwo
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Jak wielu moich rówieśników - Smiena 8m otrzymana na komunię. Sporo dzieciaków wtedy po podwórku biegało z takim aparatem. A paru z nas w piwnicy posiadało wspomniany powiększalnik KROKUS "ogórek". Ależ to była zabawa. Najlepiej było jak się udało zrobić jakieś kompromitujące zdjęcie, np. kolegę stojącego obok jakieś dziewczyny, albo jakiś inny skandal ;-), wtedy szła produkcja seryjna. A i fotomontaże się próbowało robić. Fajnie było. Skończyło się, jak się pojawiły pierwsze komputery - zrobiło się jeszcze fajniej ;-)
Ja zacząłem od "małpki" Kodaka (nawet nie pamiętam modelu), później zenith, następnie 50-ka i później do tego 30-ka. Przyszedł w końcu czas na cyfrę i zaczęło się od sony P10. Obecnie został soniaczek, 30-ka i jest jeszcze do tego 20D![]()
Coś tam jest do pstrykania
Moje pierwsze zdjęcie wykonałem aparatem bodajże Smiena 8, nastepny był Zenith
u mnie przygoda ta byla zawila jak perypetie rodziny niechcicow a mianowicie
- smiena
- kodak jakistam gluptak
- zenit 12 xp (jedna z wielu radzieckich hybryd miedzy SLRem a mlotkiem )
- Canon 3000 n
- Canon 100 QD
- Canon 300 D
a wkrotce zloty 1D zlote eLki i zlote zymby
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Z mojego profilu na plfoto:
1. Smiena Symbol (bardzo dawno temu)
2. Lubitiel (dawno temu)
3. Zenit 11 (dopóki nie zaczał rysować kliszy)
4. Olympus mju-II (sprzedałem...)
5. Minolta Dynax 3000i (pożyczona, oddałem)
6. Olympus C-4000Z (do sprzedania)
7. Canon EOS 350D (plus szkla)
![]()
hehe a ja skromnie...
zaczynałem jako mały bajtel od zwykłego kompakciku na film. Potem był HP 735 no i od Marca mam 300D ^^
gdzies tam po drodze przewinął sie jakis Zenit ale chyba jak byłem mały go popsułem poznając jego budowe bo teraz nie działazresztą tak samo jak HP 735 ;] mam chyba do tego talent
![]()
ja też skromnie
kodak kompaktowa zabawka na klisze
zenit 12xp
pentax mz-50 (świetny aparacik ale pożyczony)
minolta z1
300d
a teraz zbieram na szkła do canona![]()
Ostatnio edytowane przez gr86 ; 09-07-2005 o 13:07
EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |
No to i ja się dorzucę:
1. Ami 12 (dostałem na jakieś urodziny to chyba średni format był nawet)
2. Smiena (ta co trzeba było przewijać film ręcznie koledzy mieli tą lepszą z dźwignią)
3. głuptak Kodaka (za co oni to robią ludziom)
4. Służbowa Praktica (od tej chwili zdjęcia nadawały się do oglądania a ich wykonywanie zmuszało do myśłenia)
5. Zenit 11 znaleziony u dziewczyny w szafie (miał zepsuty światłomierz dzięki czemu
jeszcze bardziej zmuszał do myślenia)
6. EOS 3000 kupiony bardzo spontanicznie po tym jak Zenit roztrzaskał się na poligonie
podczas jazdy w BWP-trzeba było trzymać się dwoma rękoma niestety a aparat
dyndał sobie na szyji.
7. Od niedawna 350D a w międzyczasie osprzęt jak w podpisie
pozdrawiam