Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Tryb Iv

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Kurcze, odkąd kupiłem 100-400 to całą tą zabawę z samolotami odkrywam prawie od nowa :-) :-) :-)
    znaczy co? widac w koncu ze maja skrzydla?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    skoro mozna ustawiac recznie parametry expozycji, nie zapominajac o nich.. to dlaczego nie mozna pamietac o iso?
    Bo skleroza nie boli
    Mowilem Ci ze juz masz lata doswiadczenia Niektorym trzeba na srodku...
    ...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To niech te wasze fukncje wprowadza... ale w 3000 D Nie wyobrazam se oszpecenia serii 1D badz 3D takim *badziewiem

--
    * - Iv

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

znaczy co? widac w koncu ze maja skrzydla?
    Nie - ale w końcu mogę pstrykać dokładnie takie kadry jak chcę - czyli np. samolot odrywający się w środku pasa będąc na jego końcu. Albo gęby gapiące sie przez okienka Po prostu jest super. Dopiero teraz widzę ile mi tego długiego końca brakowało w 70-200.

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Nie - ale w końcu mogę pstrykać dokładnie takie kadry jak chcę - czyli np. samolot odrywający się w środku pasa będąc na jego końcu. Albo gęby gapiące sie przez okienka Po prostu jest super. Dopiero teraz widzę ile mi tego długiego końca brakowało w 70-200.
    No to kiedy mozemy sie spodziewac nowych zdjec w Twojej galerii ??
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    No to kiedy mozemy sie spodziewac nowych zdjec w Twojej galerii ??
    Ech, jakoś nie mam "fever" na wrzucanie akurat samolotów - a to co jest teraz w temacie spottingu to są jakieś stare gnioty, robione chyba jeszcze 28-135. Ale powoli się przymierzam No i w końcu może coś na airliners.net spróbuję wrzucić...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

muflon, ale ty to jestes jakis terrorysta, co? tak te samoloty focisz i focisz..

Miasto
    Zürich

Domyślnie

muflon, ale ty to jestes jakis terrorysta, co? tak te samoloty focisz i focisz..
    Nie, to takie małe zboczenie - pewnie równie dziwne jak focenie starych ludzi palących papierosy ;-)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

co ty z tymi papierosami? nie mam takiego zdjecia w portfolio tzn z fajkami sa ze 3 foty.. ale bo ja wiem czy oni tacy starzy? a pali to tylko jeden.. :rolleyes:

tak czy siak - fajnie podsumowales moje zdjecia
    dzieki

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Samoloty i tak mkna na tle nieba, wiec czy to bedzie 1/60s czy 1/600s jest bez wiekszego znaczenia.. co wiecej.. fota przy 1/60s bedzie ciekawsza bo bedzie posiadala dynamike, czego o 1/600s powiedziec nie mozna
    Akurat nie do końca. 1/60 @ 300mm bez ISa to zazwyczaj poruszona fotka. Przy lądowaniu może i trzeba tego użyć, bo to jedyne wyjście, ale w powietrzu już 1/500 albo krócej, żeby nie poruszyć. Oczywiście żaden tryb tego nie załatwia, ale to miał być przykład na szybko zmienne warunki (jeden samolot staruje, pięć wywija akrobacje a siódmy właśnie zderza się z drzewem )

to nie dac sie zwariowac i myslec podczas fotografowania.. czy to pejzazu, czy na air-show... myslec, myslec.. i jeszcze raz myslec. Po pewnym czasie myslec nie bedzie trzeba, bo wiele czynnosci bedzie robilo sie intuicyjnie. To tak zwane "wprawianie sie" Oczywiscie ciezko okreslic normy czasowe dla "wprawienia sie" i wyczucia sprzetu. Kazdy dochodzi do tego indywidualnie..
    Oczywiście, że do wszystkiego wystarczy manual, tylko po co? Gdy można życie sobie ułatwić, to trzeba. To nie oznacza od razu końca myślenia.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów