musze sie pochwalicwlasnie przyjechal do mnie tamron 28-75 2.8 XR Di LD
pierwsze wrazenia jak najbardziej pozytwne...niebawem napisze ciut wiecej jak sie pobawie![]()
musze sie pochwalicwlasnie przyjechal do mnie tamron 28-75 2.8 XR Di LD
pierwsze wrazenia jak najbardziej pozytwne...niebawem napisze ciut wiecej jak sie pobawie![]()
No to gratulacje,
A poza opisem, bardzo proszę o jakieś fotki przy różnych nastawach.
Interesuje mnie jak zachowuje się Tamronik gdy na dworze jest szarówka!
//mj
http://vitez.ceron.pl/galerie/juwenaliaZamieszczone przez Aszu
Ok polowa zdjec (pierwszych kilkanascie i ostatnich kilkanascie) Tamronem, druga polowa Canonem 70-210 z dachu autobusu 8) .
Bylo szaro, pochmurno, mzylo albo i padalo solidnie.
A co rozumiesz przez "dawanie sobie rady z szarowka" ? Tu raczej balans bieli sie klania, na ktory obiektyw ma niewielki wplyw.
A Ogniskowa?
SZARÓWKA - Wieczorami, kiedy światła jest coraz mniej.
//mj
A ja mam mala rade dla Viteza, OT rzecz jasna, ale ktorej i tak nie poslucha.. ;-)
Zacznij odcedzac gnioty.. takie ilosci zdjec jak prezentujesz sa przytlaczajce... tym bardziej ze wszystkie sa podobne do siebie :P Reportaz nie oznacza 1000zdjec... wystarczy ich 5-6.. ale wymownych :P Chyba ze u ciebie slowo reportaz ma inne znaczenie... podobnie jak "zawodowiec" ?![]()
Spoko. Vitez chce pobić rekord jednego gościa z forum. 3300 zdjęć na miesiąc![]()
Spoko, kiedys zaczne, na razie mi sie nie chceZamieszczone przez Czacha
(podtrzymuje swoj status amatora :P ).
Ale tak serio to ustawiam sobie co jakis czas etapami...
Kiedys na 300 zdjec z wystawy pokazywalem 150... teraz ok 80. I tak co jakis czas ilosc sie bedzie zmniejszala - nie popedzaj :P
Przynajmniej ja jakies zdjecia prezentuje... nie wszedlem jeszcze w etap dawania tylko dobrych rad a "zdjec nie pokaze by was nie zawstydzac" 8)
Wybiorczo czytasz i probojesz byc dowcipny. Napisalem w tamtym watku ile zdjec zrobilem. Zblizam sie powoli do 5 tys w... 5 miesiecy.Zamieszczone przez Shadow
Ja aparatu uzywam, obecnie przynajmniej dwa razy na tydzien, a nie stawiam w gablotce 8)
No... ostatnio lezal wysoko na polce ladnie rozlozony i sie suszyl po Juwenaliach, ale to nei to samo co "zwykle" stawianie na polke by podziwiac![]()
Niech Vitez robi foty i je pokazuje.
Może znajdzie się ktoś, kto je będzie chciał kupić.
Tomek Gudzowaty (Bartimpex, TGP - teraz YOURS) też zaczynał od robienia tysięcy zdięć i nic nie sprzedawał, teraz robi ich mniej a popyt ma duży mimo ceny (od 200 do 1000 Euro).
Mam jego świetny album Following the rain. Czekam na jego kolejne wydawnictwo - ponoć ma ukazać się niebawem.
No i wygrał WPF kilka razy (chyba 4).
//mj
Ja nie robie zdjec by sprzedac, lub by miec nadzieje ze ktos kupi a tylko hobbystycznie.Zamieszczone przez Aszu
Dlatego nie pasuje do mnie swteirdzenie "zrobie pare tysiecy zdjec, moze ktos cos kupi".
A Gudzowatego nie lubie.