Pokaż wyniki od 1 do 10 z 231

Wątek: Fotografia IR / w podczerwieni

Widok wątkowy

ann
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabel03 Zobacz posta
    Olympus też dobrze sobie radzi U mnie żaden czas nie dawał dobrych rezultatów, zieleń nie chce wychodzić biała. W kompakcie nawet na live view mozna zobaczyć świecącą diode od pilota :P
    to prawda i widać to co chce się sfocić
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    A canony nie mają jakichś filtrów podczerwonych przypadkiem? Jest taki model do astrofoto 20Da bodajże... Ten jeden nie ma takiego filtra wbudowanego... To nie przez to nie wychodzi IR na canonach?
    Tak i owszem czytałam, że można samemu ten filtr zdemontować ( gdzieś nawet ktoś zamieścił instrukcję obrazkową do tej operacji), ale aparat będzie się nadawał tylko i wyłącznie już do IRóW. O modelu 20Da też czytałam, ale przecież nie będę wymieniać mojego 400d dla IRów, bo o zakupie drugiego aparatu mowy nie ma
    Riccardo dzięki za linka, to mnie jeszcze bardziej upewnia w przekonaniu, że jeżeli 300d dał radę to czemu 400d nie ma sobie poradzić. Zastanawiam się jednak czy może jasność obiektywu ma również wpływ ja jakość IRków.
    Ostatnio edytowane przez ann ; 16-08-2008 o 22:42 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów