Pokaż wyniki od 1 do 10 z 231

Wątek: Fotografia IR / w podczerwieni

Mieszany widok

anchar
    Guest

Domyślnie

Z tego, co słyszałem trzeba spróbować przejrzeć przez aparat (z filtrem) na pracujący pilot do telewizora. One działają na podczerwień i w trakcie swojego działania powinno w nich pojawić się jasne światło.

Ja mam canona 450D, filtr IR. Czy to wyklucza mnie z zabawy ? Krótko mam filtr, więc nie zdołałem jeszcze go sprawdzić. Proszę o rady.

A te zdjęcia soczystej zieleni mamy robić z filtrem, czy bez ?

aplam13
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anchar Zobacz posta
    Z tego, co słyszałem trzeba spróbować przejrzeć przez aparat (z filtrem) na pracujący pilot do telewizora. One działają na podczerwień i w trakcie swojego działania powinno w nich pojawić się jasne światło.

Ja mam canona 450D, filtr IR. Czy to wyklucza mnie z zabawy ? Krótko mam filtr, więc nie zdołałem jeszcze go sprawdzić. Proszę o rady.

A te zdjęcia soczystej zieleni mamy robić z filtrem, czy bez ?
    Witam, masz może jakieś zdjęcia robione z użyciem tego filtru? Ewentualnie czy ktokolwiek ma 450D bez modyfikaci(nie zdejmował filtru dolnoprzepustowego z przed matrycy) i filtr IR, chciałbym zobaczyć jakieś sample a nie mogę nigdzie znaleźć, jeżeli można by było to jeszcze prosze o podanie parametrów zdjęć robionych z pomocą filtru IR. Pozdrawiam.

Domyślnie

no to ładnie.. kupiłem podjarany zdjęciami jakie wychodzą spod techniki IR filtr i zacząłem potem czytać forum

powiedzcie jak się ma to do 450d, czy też jest problem? Jeśli tak, to wymienię go na coś innego u sprzedającego... i będzie po kłopocie

prosba o w miarę szybką odpowiedź

pozdrawiam
    s

Uprawnienia umieszczania postów