Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: 30 tysięcy na długą optykę

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Z calym szacunkiem ale nie wiem jak Ty sobie te poprawki wyobrazasz... Przeciez to sa szkla(400 2.8 IS np) w zasadzie idealne optycznie - jak Ty chcesz w nich cokolwiek poprawic?
    Otóż można poprawić IS (skuteczność) i o tym się mówi od pewnego czasu i jestem pewien, że Canon to zrobi niebawem.

Mój typ to: 50D + 400/2.8 IS.
    Może jeszcze chwila cierpliwości i będzie lepszy wybór (tyle że mniejszy zasięg 8)).

Jest jeszcze możliwość w postaci: Nikon D300 + 400/2.8 VR/* tyle, że nie wiem czy nie sporo droższa.

/* - szkło podałem przykładowo ale najlepiej zapytaj o to na właściwym forum
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-09-2008 o 03:11
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Może jeszcze chwila cierpliwości i będzie lepszy wybór (tyle że mniejszy zasięg 8)).
    co masz na myśli??

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    800tka tez podobno nie jest jakas drastycznie ostrzejsza od np 600tki.
    A to się okaże za parę DeEsów i/lub w 70D.

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Z tym czekaniem to przesadzacie.
    Może zacznij czytać cały wątek, kiedy pisałem pierwszy raz nic nie wiedziałem o terminie FV...
    Z czekaniem przesadzamy? Super telasy mają 10 lat. Gotowe są od ilu? Trzech, no bo chyba nie wierzysz, że Canon z listopadzie zapowiedział development 200/800 a te były gotowe w lutym (NYC show)... sam zresztą przyznał, że skrócili znacząco proces developmentu szkieł z 3 do 2 lat...
    Ktoś, kto zarabia fotografią raczej wie co, po co i na kiedy mu potrzebne, z góry założyłem, że tak jest i w tym przypadku.

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Facetowi termin się kończy... to pomóżcie mu skompletować dobry zestaw...
    Po pierwsze koledze z forum, po drugie w czym ty mu pomożesz pisząc takie posty?...
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 08-09-2008 o 09:14

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    co masz na myśli??
    To o czym piszemy w megawątku 8). Jakiegoś nowego FF-a.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To o czym piszemy w megawątku 8). Jakiegoś nowego FF-a.
    OK, nie zrozumiałem, myślałem, że przeoczyłem jakieś nowe krótsze tele

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    OK, nie zrozumiałem, myślałem, że przeoczyłem jakieś nowe krótsze tele
    Chodziło mi po prostu o alternatywną (prawdopodobnie) lepszą zatyczkę do 400-tki .
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Canonowską 400/2.8 widziałem w akcji z 5D, gdyż zestaw taki ma kolego. Musze powiedzieć, że szkło wygląda apetycznie. Nie wiem czy jest lepsze od nikonowskiego odpowiednika? Faktem jest, że nikon ma fajną zatyczkę w postaci np. 300D i 700D. Z tym, że całość takiego zestawu wydaje się przekraczać założone 30 tys. zł, przynajmniej układ z 700D.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów